荃湾广场新开咗间泰国菜,行过门口都觉得好吸引~男朋友上次同朋友食过几好食,带我再去食过!先黎嘅系斑兰香叶包鸡,鸡块唔会太干身,调味刚好。原来出面块荷叶唔食得🫢见佢脆卜卜咁以为连埋食😅猪颈肉都好香口,烤出嚟嘅颜色好靓,唔配酱料会食到少许甜甜地嘅蜂蜜味,配埋甜辣酱,味道上又提升左一个层次。马拉盏炒通菜唔辣,大大碟又够晒入味,差叫想叫碗白饭!🤤烤金菠萝虎虾蟹肉炒饭十分足料,有大大旧菠萝做伴碟,菠萝香甜多汁😋虎虾都大大只,仲有唔少蟹肉。略嫌个炒饭比较淡味,食落唔算好吸引,但胜在够大碟🤓另外,我地叫左两杯野饮🥂,分别系斑兰生椰乳沙冰,同烤杏仁生椰。前者个cream 偏甜,有好浓嘅斑兰味,后者椰奶味较重,加左少许杏仁片,味道唔错。最后我地仲叫咗两杯雪糕🍧,系黑糖珍珠雪糕同榴梿糯米饭雪糕,都系预想之中嘅味道;个雪糕底系北海道牛奶雪糕,奶味偏淡,唔算好有惊喜。 整体而言,野食味道都系水准以上,价钱唔算贵,又可以食齐小食、主菜同甜品饱住走,系值得推荐嘅一间泰菜餐厅!
炭烤蜂蜜猪颈肉
马拉盏炒时菜
马拉盏炒通菜唔辣,大大碟又够晒入味,差叫想叫碗白饭!🤤
烤菠萝虎虾蟹肉炒饭
斑兰生椰乳沙冰