2018-02-23 169 浏览
同友人睇戏前食个快晚饭,就拣左戏院附近嘅Dazzling Cafe! 喺香港开左咁耐,我系第一次黎咋!失礼晒我地叫左3个意粉黎share,各自叫自己嘅饮品,我就拣左水果茶。我都几钟意佢个水果茶,同其他西式餐厅唔同,佢唔系得个香味 (饮落就只有茶味果种),佢杯入面有半杯水果,茶壶入面亦有橙,饮落甜甜地,又有水果香,好啱少女架!意粉陆续送到!乌鱼子蒜香意大利面一上枱就已经好香,捞均面头嘅黄金乌鱼子,每啖都有乌鱼子,都几香,唔会太咸。怕腥嘅朋友都唔洗怕,因为无鱼子嘅腥味,不错!依个带子意大利面系我嘅推介。佢系一个炒意粉,炒得好香,个酱汁有少少甜味,好入味,再加上嫩嫩嘅带子,同鱿鱼,好味道呀!最后就系黑松露长通粉,都几creamy,但唔会太heavy,有少少蘑菇配搭黎食,都唔错架!整体黎讲,依度d意粉都唔错,唔会煮得过熟,好有咬口,而且味道不俗,分量亦啱啱好。

意粉陆续送到!

黄金乌鱼子蒜香意大利面