2022-10-18
呢日同屋企喺沙田揾嘢食,本身谂住饮茶,但系揾唔到就近嘅茶楼,因为太肚饿唔想再行去第二度,见到呢间牛杂啱食就入去医肚劲多选择!无论粉面三文治,焗饭炒嘢、麻甩碟头饭都有啱晒贪心嘅我哋因为太肚饿同埋好耐冇食牛杂,今次唔使又选择困难,好快就拣咗牛杂粗面!虽然呢度好多嘢譬如浸水拎嘢但都系志在认识,但系因为佢环境都舒适同埋设备齐全,有别一般茶餐厅嘅感觉(虽然佢系美食坊有少少唔同)🤣但系非常满意佢嘅环境同埋服务,因为员工都好有礼貌同埋耐性!譬如我话牛杂上清汤多葱,才又要清啲去到会同我做到又好礼貌大赞牛杂嘅师傅 $36一碗嘅牛杂非常足料!虽然冇牛蚌,但系有成四五片金钱肚三旧牛费,同埋一啲大肠仲有非常之大嚿嘅面🤣超级抵食!而且食落有新鲜嘅内脏,识落我同阿爸都劲满足仲有加咗$8一碟嘅时菜,我哋拣咗芥兰,如果唔系仲有菜心或者生菜拣,因为见到有人食紧芥兰好大碟又好靓仔,所以我跟佢!师傅上汤煮俾我,好好味!啲芥兰仲靓过我上次自己买嘅(因为我唔识买𩠌🤣)阿哥个芙蓉蛋饭我试咗一啖啫记得都几好味,但系因为挂住好饥饿咁食自己𠮶个,所以就冇细心品尝,但系印象都系非常好,蛋嘅重心系滑滑的,又有好多虾、叉烧、同埋葱整体而言非
整体而言非常满意,呢度好似嗌粉面比较抵食,因为差成$10 ,但系质素同份量都相若🤣今次试到呢个新选择真系唔错想再嚟! CP值好高