2019-01-06 1390 浏览
放假就可以唔驶成日去D去开既地区食饭🥳今日星期六我地就谂住去行下沙田,所以行街之前就谂住去坐马铁去马鞍山揾下食。听阿妹介绍呢间专饮手工啤酒🍺的餐厅不错,所以就趁放假黎试下。喺石门站一出其实就系京瑞广场,所以好快就揾到餐厅。而且估唔到而家呢头都好多人,食肆好多,好多都系啲快餐茶餐之类,或者粥粉面🍜既舖头,所以几惊喜喺当日有呢间bar-restaurant。呢间餐厅真系几靓,尤其系个bar,楼底又高座位都好阔好舒服。不过因为喺返沙田区,lunch set价钱又好亲民🥳除左有lunch仲见佢咁大个bar咁多啤酒🍻就问下店员,佢就同我地介绍左唔同种类既手工啤酒😯一睇个beer list真系好多选择!除左有特色手工啤,咁亦都有大牌子既生啤,任君选择。先点左两个啤酒🍻叹下,男友拣左支叫雷工啤,个酒樽好吸引,但入口就唔似个名咁man,果味同麦味各一半,对男友黎讲酒精唔太重,但中午刚瞓醒都系啱饮啲唔太劲既啤酒🤪我就拣左个叫 Jade Rabbit🐇,冇法,兔人拣兔仔🤣🐰🥰反而呢只个果味冇咁出,好滑得黎个酒精度都高少少、泡既比例都唔错,而且就咁闻都几香,几得意👏🏼🤩Lunch set我地就拣左一个ris

Thunder  God  Ale
Jade  Rabbit

Lunch set我地就拣左一个risotto同一款burger🍔跟个餐我地两个都拣左汤,店员介绍系周打鱼汤。
厨师推介餐汤

跟汤配上蒜蓉多士,个汤有少少可惜系唔够热同埋比较淡,好彩配既海鲜料又好十分,加返分。除左有只大青口之外仲有蚝肉,蚝味都几鲜。蒜蓉多士🍞都好香脆,如果再热少少会更好😛
海胆汁带子海鲜意大利饭

海胆汁带子海鲜意大利饭卖相几靓🥰三只带子系半熟,所以食落口又唔会太弹牙,仲好香软,又好有鲜味🌊😋😋海胆汁味浓,真系有几重海胆味,同risotto都几夹,而且仲有微微香草🌿味令到两个海鲜之间都仲有一点清新感。饭入面都仲有青口,大只又鲜味😋反而我觉得其实唔驶咁多汁仲好,因为汁多令到有少少似汤饭😂好彩个意大利饭口感都几好,唔会太淋,但真系好饱肚,食左一半都好饱,好彩有男友执埋手尾🤣
至尊烟肉鲜虾堡

而男友的至尊烟肉鲜虾堡仲劲,成个汉堡有成6-7吋高😱🍔真心足料!首先个包烤得好香好脆,中间有烟肉、原只虾🦐肉,仲有块炸虾堡、然后仲有酸菜、蕃茄🍅、洋葱等等,大到有啲无从入手🤣😂样样材料都新鲜同香脆,而且个酱都好食!至于薯条🍟都好有惊喜,薯味好足,面头脆但薯心够粉,似系自家制!平时怕热气都唔会食哂成份薯条,但今次真系忍唔到口😖😋大满足!阿妹果然冇介绍错👏🏼😛
2019-01-05
Thunder  God  Ale