2022-04-06 350 浏览
宅咗大半个月,#小秘书 都系时候重新出发。早餐都未食,已经急不及待出发🤟🏼 可能太耐无出巡,消费券都未到手,已经破产😅 望吓只表已经差唔多四点,个肚饿到打晒鼓… 呢一刻我只系想食一啲热辣辣嘅嘢暖吓个胃,醒起早前帮衬过商场三楼间「#汤。鸡 特式鸡汤粉面店」 味道都唔错,呢日再嚟encore😉可能已经过咗饭市,店内顾客唔多,店员安排我哋坐喺靠近门口嘅位置。专一嘅我,再一次挑战佢哋个 #砂窝花胶汤汤翅 配 #银针粉,等咗大概十分钟,热辣辣嘅砂窝终于嚟到我面前🤤 再相起上次较淡嘅汤底,今次师傅加咗 #金华火腿 落 #汤底,零舍惹味🤤 香浓嘅 #鸡汤 加上银针汤一齐入口,口感好满足🤤 不过主角之一嘅 #鸡件 🐣,我觉得有啲过火,鸡嘅鲜味都已经溶晒落个汤底里面,有啲浪费😅不过最大嘅问题,系店员习惯性用筷子夹起啲垃圾再处理,感觉有啲奇怪啰😅

2022-04-05
$84 (其他)