2024-10-19
去咗呢间装修充满日式渔市场风情的日式料理店,主打矶烧海产、刺身、寿司,食材超新鲜,全程有Staffs帮手烧,控制生熟、调味等都好专业,店员们亦好有礼貌值得一赞👍🏻🔶焱丸活贝大盛有鲍鱼、帆立贝、牡蛎、白蚬,食材超新鲜,见到鲍鱼仲郁紧,每样都烧得啱啱好,帆立贝厚肉鲜味,我连汤汁我都唔放过清晒😚,鲍鱼好弹牙,牡蛎🦪肥美,白蚬鲜甜。🔶乌贼矶烧鱿鱼🦑好大条,店员好有心机烧,烧到开始干身再搽酱汁慢慢烧,烧得啱啱好又吃到鱿鱼的香味。🔶黑松露蟹肉甲罗烧 加配 薄饼以蟹盖作烧皿,有蟹膏、蟹籽、蟹肉、香葱、黑松露、鹌鹑蛋,一边烧一边搅拌,一路闻到好香,我哋加配左薄饼一起食,蟹膏食起嚟好甘香又鲜味。🔶香草牛油虾虾吃起来好香亦弹牙,连配菜洋葱都好好食。🔶日式甜酱牛肉锅 +锅用乌冬锅里放满豆腐、蔬菜、菇类等材料,另外有三大片牛肉,点埋生蛋汁食更嫩滑,我哋仲加咗个乌冬,放落去吸满汤嘅精华好好味。🔹盐柠檬Highball🔹烧酎-荔枝玉露茶我哋拣咗啲小小酒精嘅饮品,配日式料理很不错。
🔶焱丸活贝大盛
🔶乌贼矶烧
🔶黑松露蟹肉甲罗烧 加配 薄饼
🔶香草牛油虾
虾吃起来好香亦弹牙,连配菜洋葱都好好食。
🔶日式甜酱牛肉锅 +锅用乌冬
🔹盐柠檬Highball
🔹烧酎-荔枝玉露茶
我哋拣咗啲小小酒精嘅饮品,配日式料理很不错。