2009-12-08
前排成日去观塘APM睇戏,多数系返APM赤丸或者元气食饭,APM间赤丸俾我的印象好好,野食快上,侍应态度好,估唔到将军澳分店相差唔多。唔睇唔知,都有几个食评弹过将军澳分店。我6点钟去食,间店无咩人,我行去张四人位打算坐低,个经理面有难色好似想叫我坐单人位,不过我坐低左佢都无讲野。到落单,举左阵手先有人理我.......今次食鸡扒辣蕃茄汤拉面,饮品先到,冰多过茶都预左,拉面就普通,没什么特别,鸡扒同大家乐早餐那种分别不大,可取的系个汤底,蕃茄的酸同辣味竟然夹到,我唔系太钟意食蕃茄都饮哂个汤。配菜系鸡翼,我真系无谂过咁细只鸡翼都要切一半...........................真系比手指尾长小小。如无必要都唔会去将军澳赤丸,同APM职员的态度真系差好远,加上那个好不"日语"的招呼,其实教员工讲句日文其实不是太难吧。