2021-10-13 304 浏览
最近搬咗去旺角,试咗好多间区内嘅餐厅佢真系一般般,好想揾啲有大排档风味有镬气嘅小炒,终于皇天不负有心人,俾我揾到呢间明厨!本来睇到下面个劣评有啲淆淆哋,战战兢兢咁入去,原来完全冇问题,仲正到爆!我哋八点未够去到,全场爆满,我一见到谂住呢次死啦冇得食,点知我个friend举手话book咗位!原来佢嚟过,知道成日都爆棚,好彩有佢!坐底失嚟咗两个「醉佳伴侣」(佢餐牌系咁写)冰火辣味鱿鱼同冰镇花甲,谂住未齐人送吓酒,点知已经有惊喜!上海街冰火果然有料到,冻冻哋辣辣哋好过瘾!冰镇花甲已经飞咗半壳,方便!酸辣适中,一啖啤酒一只花甲,一碟眨吓眼食晒,忍唔住encore多一碟。之后叫咗五只椒盐赖尿虾,成$268一只本来觉得有啲贵,点知嚟到手臂咁粗,我谂最少有一尺长,伙计仲帮我哋拆埋肉!弹牙、鲜味、香口、真系冇得弹!小炒正宗够晒镬气,啫啫通菜煲上到枱仲「揸」紧,滚热辣,色香味俱全!不过同枱有个朋友话略嫌有少少咸,但可能自己饮开酒重口味啲又觉得啱啱好。豉椒炒蛏子皇,蛏子皇大大只,恰到好处唔会韧。最后芝士龙虾煎米底仲精彩,只龙虾靓够新鲜爽口基本嘢一定要,但系个煎米底先至系亮点!又香又脆又干身,不过缺点就系要

冰镇花甲皇
冰火辣味鱿鱼

椒盐赖尿虾

啫啫通菜煲

豉椒炒蛏子皇,蛏子皇大大只,恰到好处唔会韧。最后芝士龙虾煎米底仲精彩,只龙虾靓够新鲜爽口基本嘢一定要,但系个煎米底先至系亮点!又香又脆又干身,不过缺点就系要等耐啲,个伙计话即叫即煎,所以要半个钟左右,但系抵等!

芝士龙虾煎米底

我一定会变常客,极力推介👍🏻
鼓椒炒蛏子皇
2021-10-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
冰镇花甲皇