餐厅: 香港老飯店
资讯:

2024-01-08 3092 浏览
踏入呢间餐厅,一股浓郁嘅大闸蟹香味迎面扑鼻嚟,个肚直频唱票。第一样上嚟嘅就系佢哋嘅招牌 - 大闸蟹,啊,见到啲工整嘅蟹膏,我心谂:「呢个一定好食到晕!」夹一筷子蟹肉,鲜甜得嚟肉质弹牙,真系得意得嚟!😋小菜方面,啲凉菜同小笼包都唔马虎,最正系里面𠮶口感Q弹嘅云吞,每一啖咬落去都有种「爽滑过喉」嘅喜悦。佢𠮶碗蟹粉海鲜羹,汤头鲜美到不得了,个种「满满」嘅蟹粉喺汤底微微滋润,下次同朋友嚟,我系一定会再点嘅。呢度嘅食物真系有种「百食不厌」嘅魔力,令人每次嚟都有新惊喜。最后嗌咗盘冬菇豆苗纯綷,感觉得意又健康,味道清新,豆苗顶顶嘅脆,冬菇又吸满咗调味汁,每一啖都既健康又过瘾。啲水果提提神,完美收尾。总结落嚟,呢间食蟹俾左个好深印象,食得自己开心𠮶阵,啲菜品质量同服务都系上乘,「心满意足」嘅体验。下次有机会,一定要同三五知己再嚟小聚,共享呢个滋味!🦀🤤🥢