2023-04-21 75 浏览
放假星期日周围行街都好多人,所以今日决定去做下运动踩下单车,由大埔出发踩去科学园,顺便喺科学园食埋lunch🥳🥳今次就喺芸芸众多好评嘅餐厅当中揾到呢一间餐饭,「Hunky Dory」,见到佢主要都系食burger同埋西餐,就决定试一试佢!😋嚟到餐厅𠮶阵时好好彩,唔使点样等位就有得入去。一入到间餐厅坐低既第一个感觉就系,个view十分之好,望出去系一大片草地,亦都有啲小朋友喺度玩紧👍🏻👍🏻👍🏻跟住我哋就开始拣食物,咁我哋就分别拣咗一个最经典嘅英国皇家牛肉汉堡、威灵顿牛柳同埋一个甜品,自家制苹果批🤩英国皇家牛肉汉堡⭐️⭐️⭐️⭐️成个Burger嘅餐都好丰富,有跟埋沙律同埋薯条做配菜。配菜嘅话我就比较欣赏佢嘅薯条,佢嘅薯条食落又热辣辣又十分之脆口,系啱啱新鲜炸起嘅😍而另外我地都额外叫左一个黑松露酱配薯条,黑松露酱嘅味道都唔错,而且最紧要份量十分之多,每一条薯条沾满晒黑松露酱都仲有剩😋而佢个主菜,牛肉汉堡都好丰富,burger入边有烟肉、芝士、黄瓜等等嘅配料,而佢既主打牛肉亦都十分之足料,好大块,咬落去啖啖都系牛肉,仲可以自己拣几多成熟添🤩🤩而成个burger配埋一齐食既味道都好夹同埋充满层次感,整

英国皇家牛肉汉堡⭐️⭐️⭐️⭐️

成个Burger嘅餐都好丰富,有跟埋沙律同埋薯条做配菜。配菜嘅话我就比较欣赏佢嘅薯条,佢嘅薯条食落又热辣辣又十分之脆口,系啱啱新鲜炸起嘅😍而另外我地都额外叫左一个黑松露酱配薯条,黑松露酱嘅味道都唔错,而且最紧要份量十分之多,每一条薯条沾满晒黑松露酱都仲有剩😋而佢个主菜,牛肉汉堡都好丰富,burger入边有烟肉、芝士、黄瓜等等嘅配料,而佢既主打牛肉亦都十分之足料,好大块,咬落去啖啖都系牛肉,仲可以自己拣几多成熟添🤩🤩而成个burger配埋一齐食既味道都好夹同埋充满层次感,整体几好👍🏻👍🏻

威灵顿牛柳⭐️⭐️⭐️⭐️

威灵顿牛柳set包括一个sour cream cheese焗薯,同埋主菜威灵顿牛柳。虽然佢既焗薯只系一个配菜,但系食落味道都唔错,本身个薯仔都好新鲜好甜,配埋佢既sour cream cheese,更加突出薯仔本身既甜😋而佢既主角威灵顿牛柳都整得唔错,外边的酥皮整到好脆口,而里边的牛就煮到好冧身,食到既口感系外脆内软😋而且值得一赞既系旧牛柳食落几重牛味👍🏻

自家制苹果批⭐️⭐️⭐️⭐️

个苹果批份量都好大份,两个人食都系啱啱好先食得晒🤣而且个苹果批十分之足料,可以见到有好多苹果蓉铺系个批上面,加上佢个苹果批系即叫即焗,食落十分热辣辣。同一时间,佢都铺咗一个冻冰冰嘅云呢拿雪糕喺上边,如果连埋雪糕一齐食又会再多左一种层次感😋