呢间西餐厅今年先开幕,👭🏻孖妹成日去登龙街揾食,比佢门面同内部装修吸引左,统一奶油白比人感觉好柔和舒适,即刻9秒9冲入去试下,一入门口先系吧枱收银,左右两边都有座位最吸精系拱门形梳化位,成个餐厅得4个㗎咋,打卡影相一流,秒变淑女🙆🏻‍♀️餐厅提供多款意粉,扒类、甜品、前菜吐司小食,仲有唔同特色嘅咖啡Latte选择,好多元化💪🏻大胃口啲仲可以拣2人餐🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢蒜香牛油小龙虾佐酸忌廉滑蛋|酸种多士 💰128✨卖相完美贯切餐厅欧陆风格🙆🏻‍♀️𩠌料同酸种包放喺深啡色竹tray 呈上比客人,4块切半酸种多士放喺鸟巢🪹形圆兜,滑蛋+小龙虾+酸忌廉依层打对角放入金色正方形器皿中,外观已经好诱人☺️𩠌料都好多,大家可以先涂酸忌廉喺酸种多士上,再放上小龙虾+鸡蛋✨小龙虾肉质鲜嫩,酸忌廉柔滑质地入口即化,酸甜味平衡,令多士口感更清爽,闻落仲有阵阵茅屋芝士香味,滑蛋加左牛奶炒成,非常滑溜,酸种包升糖指数较低,加埋白肉同乳酪好快就饱哂🥢明太子意大利饭|蒜蓉烧扇贝 💰148✨烧扇贝系主角之一,厨师保留左扇贝外壳,将扇贝肉连裙边用牛油、蒜蓉烧熟,肉质鲜嫩湿润,外层少少焦香,再加入满满明太子,明太

🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🥢蒜香牛油小龙虾佐酸忌廉滑蛋|酸种多士 💰128

🥢明太子意大利饭|蒜蓉烧扇贝 💰148

✨烧扇贝系主角之一,厨师保留左扇贝外壳,将扇贝肉连裙边用牛油、蒜蓉烧熟,肉质鲜嫩湿润,外层少少焦香,再加入满满明太子,明太子咸鲜味道令扇贝蒜蓉香气鲜味更为突出

✨米饭好饱满,有大量白汁炖煮,口感有烟韧嚼劲,同明太子蒜蓉烧扇贝味道好夹

🥢 凤梨酥巴斯克芝士蛋糕 💰68

✨ 用上黑色正方碟上,旁边有消化饼碎、玫瑰花瓣🌹装饰,碟中心放上菠萝干芝士蛋糕,外观呈浅萝卜色,面有盐味香滑忌廉,蛋糕口感细腻湿润😍外面焗嘅㶶度刚好,👷🏻‍♀️细孖觉得口感比一般巴斯克松软但不失酥脆口感,内馅用上鲜菠萝肉同菠萝cream cheese,超级creamy ‼️称得上系「松软」版嘅台湾凤梨酥,浓郁芝士+凤梨酸甜果香简直系无敌

🥢开心果奶 (热)💰58

✨上格时已经闻到好重开心果味☺️ 店员仲会拉个心形花,加开心果碎装饰,开心果奶散发出浓郁香气,鲜牛奶香味同开心果香气相互融合,形成香浓口感香浓口感,牛奶质地丝滑x 开心果坚果香
✨开心果含丰富蛋白质、脂肪、当中镁元素,有助缓解焦虑同提升心情👷🏻‍♀️细孖饮完劲放松即刻想返屋企瞓觉😂

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

✍🏻总评: