依家出街食饭又要食得平又要食得饱,已经卖少见少。以前茶餐厅35蚊一碟碟头饭,今日已经要五六十蚊,而且食来食去都系果几味,食都食到厌!想食得平?秘客顾闻有好介绍!以点心茶餐中西合壁为主题既民华餐厅,价钱相当抵食,就以北菇鸡饭为例都系26蚊,再配以一杯冻奶茶,价钱埋单都系39蚊。秘客顾闻主力提供神秘顾客服务,当然都不得不为这间店铺做个评分啦!这间餐厅在午市时,一向都坐爆客人,佢地忙住上餐都冇功夫去招待我,我只好自己揾个位坐低。有一个年轻店员冇理会台上既污积就将餐具放在台上面,好在有其他侍应察觉到阻止他。点餐后,未够三分钟就已经将北菇鸡饭递到我既面前,上餐速度果然够快!不过,小编点的冻奶茶竟然迟来了十多分钟,小编还要催够几次先催到。不过,整体既食物质素都比其他茶餐厅优胜,特别是奶茶味的奶同茶味比例刚刚好,只是小编略嫌杯冻奶茶加得太多冰,冰占了整杯奶茶既四分之三,呢个真系大打折扣啊。最后小编在收银处埋单时,唔知点解收银处个姐姐黑口黑面,就连找钱时都好似发紧我悔气咁,或者职业病啦,虽然佢冇义务要对小编好,不过如果真系以神秘顾客评分的话,真系扣哂分啊。为左满足头先杯奶茶既美中不足,小编专登到天仁茗

为左满足头先杯奶茶既美中不足,小编专登到天仁茗茶买了一杯珍珠奶茶,说到珍珠奶茶不得不提天仁茗茶系少数连锁式经营而又保持到质素的奶茶铺之一,虽然每次都排哂长龙,但系小编都好乐意等。仲好记得,好耐之前既天仁茗茶冲完杯野饮净系放系台到,唔叫号唔提客,要客人自己慢慢揾。但今日见到天仁茗茶开始系呢方面著手改善,呢方面真系令小编一个大惊喜啊!

秘客顾闻评分表

民华餐厅 (5分为最满意)

店铺整洁:4/5

食物质素:3/5