2023-06-21 26 浏览
今日同朋友喺附近买完家品行到攰攰哋热热地就喺附近揾嘢食。见到呢间餐厅都几有特色,墙身摆本好多酒樽,餐厅开扬设计,决定坐喺度同朋友休息下倾下偈。点咗两份汉堡包同埋一个叫醉喵鸡翼,另外朋友因为好钟意饮手工啤,呢度店员介绍之后就试咗呢个platter,可以有四杯唔同口感嘅小手工啤酒testing。我就拣左Kombucha, 系一款红茶菌饮品,好清新!鸡翼好有酒味,雪冻左有另一种口感,咁热天冻食,降下温最好不过,加埋手工啤一齐饮都好夹!汉堡包拣咗手撕猪肉同埋飞驒和牛,材料十足,面包非常松软,手撕猪肉调味好好味但又唔会嚡口,和牛当然充满牛肉味而且好juicy,配埋新鲜蔬菜,大满足。虽然佢系酒吧格局,但真系比好多西餐嘅汉堡包好食10倍!而且伴碟薯条又好味,貌相同味道都令人好满意!店员介绍各款不同国家手工啤(有美国,英国,比利时,香港等等)后我地拣左以下几款:Fruity: DDH Pale AleHoppy啤酒花味: Double IPASour: 比利时嘅女伯爵, 酸味重D麦味重malty: Chilli Amber Ale,用上烟熏辣椒,饮落有麦味后少少辣咪,口感特别!店员仲话佢地每星期会转下

Fruity: DDH Pale Ale
Hoppy啤酒花味: Double IPA
Sour: 比利时嘅女伯爵, 酸味重D

店员仲话佢地每星期会转下啤酒,又有D款系不停期推出,听到我朋友都心痒痒。

至于我个Kombucha,系澳洲都有饮开,但呢个樽身真系好有心思,靓靓设计,要赞扬下。呢到有好多种口味,我拣左百香果,好清新,少少酸甜够神。

哩度环境好轻松又有外国气息,假日喺度chill下就岩晒!