2024-10-03 206 浏览
大坑一直比我嘅感觉系一个好隐蔽同埋好特别嘅地区,入面有好多充满个性嘅餐厅!今次到访依一间Cafe ,夜晚竟然会变咗居酒屋🍻仲要好welcome有宠物嘅黎🐶🐱依一间小店俾我嘅感觉好舒服~餐厅嘅职员都好Nice,感觉可以喺度慢慢chill都得~前菜:-冷奴豆腐🧈豆腐口感滑嫩,搭配上木鱼碎好开胃-牛油果温泉蛋蟹籽蟹肉沙律🥗蟹肉同蟹籽既鲜甜为整道菜增添左海洋的气息居酒屋一定要食串烧-烧扇贝🐚极力推介👍🏽 自家制既鲣鱼汤同牛油酱汁的搭配,让扇贝既鲜味更加突出-免治鸡肉串、手羽先、鸡肾、鸡心🍢 简直系一场鸡肉的盛宴🐔 鸡肉串仲要用左日本「晓」蛋!平时我煮𩠌都唔舍得买🥹之后我地食左饱肚啲既野-鸡皮乌冬+温泉蛋🍳鸡皮烧得好香脆!佢用嘅乌冬好似冲绳出嘅面!-烧和牛封门柳🥩大推!!! 极级重牛味😋仲要烧得啱啱好!加埋啲洋葱食落去口感劲丰富,好想encore最后最后~-甜品🍮 黑糖吉士/抹茶红豆和菓子🍡甜而不漏!第一次食黑糖吉士嘅和菓子好特别-饮品🍸特别推介梅酒🥃原来系老板自家酿制咗八年嘅珍藏~平时觉得出边买嘅梅酒好甜,依度嘅梅酒更显贵气,口感清爽!

前菜:
-冷奴豆腐🧈豆腐口感滑嫩,搭配上木鱼碎好开胃

居酒屋一定要食串烧

之后我地食左饱肚啲既野