ESCCafe pistachioSpicy prawn linguinehomemade churros with chocolate sauce价钱💲: $60/ $90/ $80好味程度😋: 4/5服务🍴: 4.5/5 (唔记得拎遮走,打电话去会帮我keep起)环境🗾: 4/5性价比🥢: 4.3/5回头率😚: 4/5-天后cafe超级多,又系唔会追得切的进度🥺 当日想去食牛舌饭点知摸门钉就求其拣左一间cafe去,点知有惊喜!味道ok,空间感亦超大,有两层,仲见到有人带电脑来做嘢😗 终于揾到work-friendly的cafe!-🆗Cafe Pistachio。定价都几贵,系好奇之下试左试😂 面头好大pat开心果cream,仲有好多开心果碎,就咁食就好似系一道甜品咁,同埋佢的开心果味真系浓!底下系double shot espresso,系好酸的咖啡,所以个人麻麻地,虽然捞埋一齐中和左酸度,但开心果味都会比咖啡味遮盖左,变得有d奇怪🫣 -✅Spicy Prawn Linguine. 好味😋虾有4-5只,虽然用急冻虾但弹牙大只冇雪味,已经收货😚 sauce好好食!茄味好浓,用上新鲜蕃
ESC
Cafe pistachio
Spicy prawn linguine
价钱💲: $60/ $90/ $80
好味程度😋: 4/5
环境🗾: 4/5
性价比🥢: 4.3/5
回头率😚: 4/5

✅Spicy Prawn Linguine. 好味😋虾有4-5只,虽然用急冻虾但弹牙大只冇雪味,已经收货😚 sauce好好食!茄味好浓,用上新鲜蕃茄蓉🍅+d车厘茄,酸味好出再带小小甜。酱汁有啲杰身,所以卷起扁意粉的时候可以一齐卷到啲酱汁,会好够味🥰

✅✅Homemade churros with chocolate sauce. 个人系极度钟意churros🤣 有的我通常都会叫!呢个churros6大条,偏粗一条,第一下拎落手系好辣手🥵真系够晒新鲜的热辣辣!刚刚炸起的churros其实已经会赢左一半🤪 所以呢个好满足!入面个心就唔系平时食个d烟烟韧韧,佢系比较软同削,有d蛋香味咁,面头洒上cinnamon sugar已经好好食。佢另外配的朱古力酱,超浓,大约系milk choco同dark choco中间🥳 成条沾落去真系好邪恶!

几满意🤓 空间感十足,同埋lunch set好抵,包杯野饮基本上热咖啡类都可以!仲系pet friendly ah!🐶