2023-04-08 211 浏览
假日去观塘食午餐, 唔打误撞去咗呢间楼上舖!House Fifty Eight 本身系餐厅亦都系酒吧, 地方好鬼大, 一入去已经见到有桌球枱同电子飞镖, 啲座位隔到好开, 梳化好大张!午餐选择都算多, 猪、牛、鸡、鱼、意粉全部都有, 价钱已经包咗餐包、餐汤同嘢饮, 今时今日算好抵食!餐包个样好得意, 圆形一个波, 热辣辣都几好食!拣咗南瓜汤, 个汤好杰充满南瓜味, 非常好饮!加十蚊仲有个沙律, 啲蔬菜都好新鲜, 粟米仲好甜!平时好少食到嘅美国安格斯顶级牛板腱, 佢烧得唔错, 五至七成熟, 食落有啲似牛筋腩, 牛味唔算好浓郁, 而且有啲筋!加拿大猪肉眼扒烧到𠮶边脆卜卜, 肉质松化, 肉汁丰富, 我觉得仲好食过旧牛板腱!牛同猪嘅酱汁基本上系一样, 应该系烧汁, 但偏咸, 有少少抢咗旧肉嘅味。配菜嘅炒蘑菇、焗原条细红萝卜、蕃茄仔同埋薯仔都做得好好!杯咖啡就系普通咖啡机即磨咖啡, 冇乜特别。可能都系比较少人, 服务都唔错, 上菜亦好快!咁嘅价钱食到高质素扒类午餐, 地方又鬼咁大, 坐得好舒服, 食得好开心!
假日去观塘食午餐, 唔打误撞去咗呢间楼上舖!

餐包

南瓜汤

加十蚊仲有个沙律, 啲蔬菜都好新鲜, 粟米仲好甜!
沙律

美国安格斯顶级牛板腱

美国安格斯顶级牛板腱

加拿大猪肉眼扒

杯咖啡就系普通咖啡机即磨咖啡, 冇乜特别。

2023-04-07
餐包