2006-09-09
呢度系咪改咗名呀??? 黎个时好似叫做香叶天格??本黎想同朋友去L8的泰兰花, 因为有朋友食过话好食. 但睇食评似乎呢度好d, 所以就黎咗呢度. 睇装修同枱櫈似乎泰兰花正d, 不过当我地入到去佢既窗口长枱坐低, 睇晒成个商场, 加上天花灯光的配合, 感觉完全唔同晒, 真系几正. 呢度环境几逼, 只适合三五知己饭聚, 侍应人数似乎不太足够, 成日都揾唔到人.我地叫咗个并盘, 有软壳蟹, 虾饼, 沙嗲同柚子沙律, 本来想叫柚子沙律的, 但因并盘已包, 所以另外叫了一个唔记得乜野棷芯沙律, 两样既味道都唔错. 猪颈肉真系几好味, 棷青海鲜饭亦好香, 星洲炒萝卜糕就一般, 蒜蓉油麦菜冇惊喜, 另外棷青2个, 埋单四百几, 用汇丰卡送两客甜品, 我地要了芒果黑糯米同香兰蛋糕, 味道也不错.食物份量都唔算少, 味道也不错, 如果可以坐到窗口位, 一定会再黎.