2019-10-04
放工時間同朋友仔經過呢間小食店,見到招牌好得意、餐牌設計精美,而且食物選擇多,吸引左我地停留腳步!見到都幾多人幫襯,但當我地向老闆娘打聽邊款係佢地既招牌菜時,佢仍然好親切熱情咁向我地介紹佢地的特色食物,心想有咁喜歡自己作品的店主,食物水準一定好高!果然不出我所料!咖啡榛子朱古力雞蛋仔($28)即叫即做的雞蛋仔拿上手就令人有一種好窩心的感覺,最驚喜係呢款口味係唔甜的,帶有好香的咖啡味,食到真材實料粒粒榛子,加上朱古力醬令口感很豐富,好味道!抹茶紅豆格仔餅($23)同樣是即叫即做的,相比雞蛋仔賣相更精美,也很美味!第一啖咬落去好脆口,抹茶味好出,食落原來唔止有紅豆,仲有濃濃的花生醬,香甜而不膩,食得出材料是經過精心配搭的!值得欣賞!等候雞蛋仔時仲食左乜嘜牛肉燒賣 ($12/7粒)及牛肉球($12/3個),兩款蒸點配上豉油辣油喼汁,就是很美好的童年回憶!加上改良了牛肉燒賣及牛肉球,口感彈牙,牛肉球更值得一試!
咖啡榛子朱古力雞蛋仔($28)
抹茶紅豆格仔餅($23)