男友知道我钟意食「蚝」又正值白色情人节所以就带我嚟食「蚝」啲入到餐厅发觉枱数唔多但每张枱都好宽敞昏暗嘅灯光好浪漫好适合情侣一坐低就受到侍应Samuel好热情嘅招待 谈吐大方又风趣幽默 好识搞气氛Samuel逐一介绍是日优惠生蚝买一送一嘅品种 口感 原产地因为男友唔算非常喜欢生蚝所以只点左2款creamy浅尝右边:Namibia (南非) $68 - 口感creamy 左边:Mermaid (法国) $75 - 法国少数比较creamy既品种 海水味重 余味鲜甜头盘:Hokkaido Scallop Delights $198带子两食:调过味既生带子tartare+轻微香煎带子 主菜:Sea urchin and Crab meat Linguine $258 扮细食既我表示要同男友share餐厅好细心地 上菜时巳帮我地分左2碟上Cream sauce 夹杂鲜甜既蟹肉 香浓而不腻 海胆亦都好夹甜品:自家制Tiramisu $98本人no.1至爱甜品:层次分明 微微湿润的口感+浓郁rum酒味不过如果口感再湿润就完美(不过可能太湿润会影响卖相)点甜品时Samuel问我地有无咩message
男友知道我钟意食「蚝」
又正值白色情人节

带子两食:调过味既生带子tartare+轻微香煎带子

扮细食既我表示要同男友share
餐厅好细心地 上菜时巳帮我地分左2碟上

甜品:自家制Tiramisu $98
不过如果口感再湿润就完美(不过可能太湿润会影响卖相)

甜品时Samuel问我地有无咩message 想写系伴碟
见我地无咩idea 就提议由佢地自由发挥
我谂住都系写吓字咁
点知一上碟就见tiramisu 隔离画左一只抱住心心既snoopy
哗 好sweet !而咁啱我又系snoopy fans 真系又惊又喜!

Samuel表示系佢画既 佢话几年前作为artist既佢想搞搞新意思 就开始用Choco pen画伴碟 宜家作为兴趣而又想除左口感既享受 将视觉快乐带比客人 💕

Tiramisu

因为想再欣赏samuel既画工 决定再encore tiramisu
今次系一朵立体十足既玫瑰花 写住”love forever 2019”
玫瑰花既叶同茎既刺都无忽略👏🏿
Samuel 仲好识讲笑话 其实搞咁多野系男友暗地安排
真系食得开心又窝心

食物质素同外观一流 但餐厅既服务我觉得最令我留下最佳印象
其实其他waiter都好周到 服务好纯熟
除左多谢金主男友 更多谢你地对服务既坚持 一定会再encore
2019-03-14
右:南非Namibia  左:法国mermaid
Hokkaido Scallop Delights
  • 生蚝
  • Oyster
  • Sea Urchin and Crab Meat Linguini
  • Desserts
  • Hokkaido  scallop  delights