2019-01-28
好窝心的甜品店! 正月十五! 桃胶海底椰炖鲜奶 HK$48 ~ 滑滑的鲜奶, 入口顺喉, 桃胶掦得几干净, 份量亦多! 夹埋甜甜的海底椰, 好滋润, 食完感觉好舒服! 芒果糯米卷 (小) HK$38 ~ 老板娘话佢哋系用吕宋芒, 由生等到熟先用! 原件芒果超级厚, 应该好大只芒果先做到, 最重要系唔酸! 始终而家唔系芒果季节, 好彩个芒果唔酸之余仲好甜! 糯米皮亦薄, 够烟靭! 超和善老板娘仲请我食春卷! 忌廉芝士春卷! 松脆外皮包著淡淡士多啤梨味忌廉芝士, 酸酸甜甜, 大大减低油腻感! 一间趷立红磡多年的糖水舖, 不断改进更符合年轻人口味! 最特别系 “非常时段” $25坐足一个钟可以拣一款甜品 & 一款饮品 (全部期间限定, 定期转款) 仲有 Wifi, 糖糖, 书….任食任玩! 糖水抵食之余仲要好食, 试问而家有边间食肆唔系想你快 d 食完快 d 走丫!