2021-06-27 1292 浏览
端午节假期前的一个星期五,同一个就来要离开香港的寿星仔庆祝佢生日,虽然相识时间唔长但好有前途的后生仔祝你响异地开心生活,发光发亮大发笑弹😆唔好意思讲返餐饭,好妹妹早左来攞位大家好快坐低就由我发板喇因为女仔多,只叫左6份lunch set, 另外加左两款小食-炸蘑菇同炸鸡锤,可惜同行无人食洋葱,下次有支持者再叫喇好黑糖包两条加餐汤好快就上台喇,黑糖包热辣辣不过大家都惊饱所以都只暂时食左一半,汤系忌廉芝士粟米汤,因为系杰身好多料所以我都唔敢饮晒佢两款小食颜色吸引香味扑鼻,生唔生暗疮都要食返多少啦,两款都系水准之上,菇菇$68,鸡翼$78之后先来大虾凯撒沙律-$78无睇错一大排虾同份量唔少的沙律菜,好抵食,虾烧得唔干加上芝士响面几好食,女士来就咁食一份都一定好满足之后再来西冷牛扒7成熟$228,呢个扒唔系差但又唔讲得上好,性格比我下次唔会再拣佢反而再来的盲糟鱼柳配饭就唔错,鱼柳煎得好香口,颜色吸引无腥味,加上柠檬汁食更见可口🥰Baby Pork Rib, 多年猪肋骨对决我都系投比ruby Tuesday 因为每次outback 都系烧得软干身嚡口,睇样我都无抱有期望因为都系干柴烈火D fri

唔好意思讲返餐饭,好妹妹早左来攞位大家好快坐低就由我发板喇

之后先来大虾凯撒沙律-$78

Baby Pork Rib, 多年猪肋骨对决我都系投比ruby Tuesday 因为每次outback 都系烧得软干身嚡口,睇样我都无抱有期望因为都系干柴烈火D friend....点知今次放落口又唔系㖞,食落仲有些少肉汁几juicy, 抵赞-$128 今次佢赢左RT喇😋

食完呢度大家都有7成饱喇,不过好戏在后头,白汁鸡肉意粉,上台时好香好香,仲要好丰富有鸡肉同虾,意粉份量好多,好creamy 带点rich,好左大家都欣赏好快KO左,不过三名队员投降左喇- $128

最后上菜的系美国带子白汁烩饭,又系超大份量摆碟好靓,三只超大带子串埋一次放正中间加上唔少青绿色的沙律/葱/豆,睇落好饱都想试多两啖,饭底因为有白汁忌廉都系饱肚的但食少少都唔会有问题啦,带子外边包住一块烟肉,可惜烟肉软肥身,如果煎㶶D香D应该更加吸引 -$128

食饱饱,超大满足,埋单先记得自己系member 仲要有coupon-$100, 食餐饭每人都系百松少少,好满足好快乐,返去仲有蛋糕食,哈哈,正呀!😆
2021-06-11
庆祝纪念