2023-08-13 99 浏览
🍵🍵🍵咖啡店超特别,以品茶为主,对茶相当有讲究,一大个menu 都系茶茶茶,完全系选择困难症发作茶同甜品摆盘同餐具都落左好多心思,茶杯同杯垫背后都有字句,茶同甜品本身就好夹,帮忙减压,带黎轻松既时光川风担担宽面 ($88)好特别,系担担面味既意粉,酱有猪肉碎,味道少少辣,唔会太多,捞埋个面一齐食岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻天使之蛋布甸卷蛋配本地花蜜脆脆($58)蛋糕质地好棉密,唔多空气,cream 既味道好浓好滑,最喜欢中间有牛奶布甸,加埋奶油、蛋糕、脆脆,一啖有齐几个层次👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻港式鸳鸯奶油戚风蛋糕($58)蛋糕软棉棉,食落口零负担,蛋糕感觉新鲜制造,唔会话好干好硬既感觉,茶味比较多凤凰单丛乌龙茶-柚花香($88)乌龙茶系潮洲凤凰山,好有香味,慢慢会有阵柚子皮果香味,泡得耐既话柚子味更加突出米香普洱茶($58)系云南既,比较温和既普洱茶,有阵阵糯米味,米香好浓郁
🍵🍵🍵

川风担担宽面 ($88)

天使之蛋布甸卷蛋配本地花蜜脆脆($58)

港式鸳鸯奶油戚风蛋糕($58)

凤凰单丛乌龙茶-柚花香($88)

米香普洱茶($58)
系云南既,比较温和既普洱茶,有阵阵糯米味,米香好浓郁