2022-05-26
~精选时令生蚝12只($198) 🦪就咁睇同影相好似去咗食西餐咁🍴,d蚝只只都够哂肥美😚。加埋柠檬汁同海鲜酱岩岩好🍋,食唔到腥味👍🏻。而且呢个价钱食到生一打都几抵🤑。~真露蒜蓉牛油粉丝焗蚬($118)🥘个汁好鲜甜仲带啲牛油香🤤,中哂我口味😚。蚬冇咩沙同几鲜甜😌,不过我同朋友都觉得粉丝先系精华😎,吸收晒牛油,酒香同鲜味😜。~盐烧牛仔骨($168)🥩牛仔骨系预先烧好在放咗喺个炉上面一直热住嘅🔥,仲跟咗啲配料例如蒜头🧄洋葱🧅同埋生菜🥬仲有啲调味🫙。配撘埋牛仔骨一齐食岩岩好呀(不过生蒜头我试咗一粒真系搞唔掂😂)。~温泉蛋虎虾芝士汤乌冬($98)🍲乌冬够哂烟靭👍🏻,个汤底因为加咗芝士🧀同整穿咗个温泉蛋🥚所以比一般更加浓稠同浓郁😚,但又唔会觉得好滞口🤓。个虾会建议食咗先或者可以拎咗出嚟先🧐,如果唔系就会浸到冇哂烧过的香味🫠。~韩国米酒白葡萄味($100)🍺因为未饮过米酒所以就试吓🤪,一上枱已经觉得好特别🤩,因为真系好似韩剧咁用铜碗做酒杯🍺,仲有个水煲特登攞嚟斟酒添🫖。而且呢个都几推介俾唔系好饮得嘅朋友👯♀️,因为佢酒精浓度同埋饮落去嘅味道都比较低😙,加上白葡萄味甜甜地其实几易入口😝。
~真露蒜蓉牛油粉丝焗蚬($118)🥘
~盐烧牛仔骨($168)🥩