本人第一次写食评有少许紧张男友一早订左位同我庆祝生日,餐厅reserve左个indoor落地玻璃窗既靓位置位比我地一入到去个Feel系几舒服,灯光暗暗地,人不算太多,都几静,餐厅内在环境系几好,我地好钟意,都几适合去庆祝,Outdoor 就比较多人系到饮野倾计,对住个靓景真系好有Feel!!! )一个外国既Waitress姐姐serve我地,好有礼貌,仲推介Drinks 比我地,very nice!我地order左 half jar既Fruit Salad,好Fruity,好易入口又不算太甜入边有好多种水果(Strawberries, Pear, Apple and Peach) 我之爱呀!岩哂女士饮!餐厅食物Menu得3页,食物选择相对较少 Order左5-10分钟,食物就开始来,上食物既速度都几快!有2种Ham选择(24months or 48months)我地order左个 48个月黑毛猪火腿 比较干身 有口感,味道好香浓,不错!个Suckling pig 既皮几香口同好脆,个肉很嫩滑,底部既caramelized apple甜甜地,个人认为个配搭好match!虽然份量系几细下,
本人第一次写食评有少许紧张

餐厅内在环境系几好,我地好钟意,都几适合去庆祝,

Fruit Salad
餐厅食物Menu得3页
,食物选择相对较少
48Months Joselito Iberico Ham
我地order左个 48个月黑毛猪火腿
比较干身 有口感,味道好香浓,不错!
Suckling Pig
个人认为个配搭好match!虽然份量系几细下,但味道好!
Tapagria Garden Salad
呢个Garden Salad无特别 只系想食D菜所以order......
好小份量!吾特别推介!
Mini Foie Gras Iberoico Pork Burger
我成晚觉得最好食既系e个Mini Foie Gars Iberico Prok Burger ",迷你鹅肝黑毛猪Burger"

个Burger烤得岩岩好,香脆既Burger皮,个鹅肝好香好Fresh应该是岩岩煎好,个底仲有Ham
一口咬落去个burger, 块鹅肝既油滴左DD出黎,个口感唔识形容,真系好难忘!
虽然有小小油,但真系好好食,好香口!唔知系咪个鹅肝味道太突出,Cover 左块黑毛猪既味,哈!
Tapagria Style Paella
卖相系有D差,唔太吸引,但佢既味道是可以的,饭的口感几柔软,不过只虾就唔太新鲜!
Mussels In Parsley And Garlic Green Sauce
个Mussels我觉得真系麻麻地,唔知系咪唔够Fresh,个Garlic sauce唔够Strong,
所以我食左几件之后无食,最后男友食哂!

食到最后,其实好suprised, 男友一早准备左叫waitress甜品,同埋叫左花店送花上餐厅!
mango mousse cake
Mango Mousse Cake !! 好靓好似果冻既cake !! 不错!
是满足的一晚

2014-10-06