2023-03-09
容记小菜王喺我脑海中,听个名就听得多喇,食就真系第一次。话说有一班朋友约食饭聚会,席间有外国人,也有来自住港九新界的朋友。喺一轮搜寻和讨论之后选择了喺太子嘅容记食晚饭喇。环境,枱与枱距离好近,分开啲会更好,坐得更舒服。我哋有6个人食,可以嗌多几个小菜试吓。🌟扬名国际烧肉。个皮都好脆。肉同脂肪比例适中,唔会太肥啱哂女士们。味道唔错。🌟沙拉骨。似系炸猪扒,有沙律汁唧上面。猪扒唔韧,入口好香好脆好惹味嘅一个𩠌。🌟鲍汁什菌自家制豆腐呢个味道好有家常菜感觉。个汁做得几好味唔会太咸,豆腐好滑兼好多块。🌟容记第一咀,即系炸墨鱼咀🐙😍。好多粒㖞,都几大粒。个炸衣又薄又脆口,墨鱼粒弹牙有肉汁唔韧㗎。估唔到好好食😍😍招牌菜有保证呢。我最钟意食呢个。🌟金沙脆虾球🦐。又系好大粒。个虾弹牙嘅。又系炸得好香脆,可以好好送饭嘅𩠌。😍🌟芝士龙虾伊面底无论龙虾定伊面嘅份量都算多。几抵食。好浓芝士,食到lam lam脷。龙虾肉都ok。总结嚟讲,都算抵食又好食。佢啲炸嘢都几惊喜,几好食。👍😋😋
环境,枱与枱距离好近,分开啲会更好,坐得更舒服。
我哋有6个人食,可以嗌多几个小菜试吓。
🌟鲍汁什菌自家制豆腐
🌟容记第一咀,即系炸墨鱼咀🐙😍。
🌟金沙脆虾球🦐。
🌟芝士龙虾伊面底
无论龙虾定伊面嘅份量都算多。几抵食。
好浓芝士,食到lam lam脷。龙虾肉都ok。
总结嚟讲,都算抵食又好食。佢啲炸嘢都几惊喜,几好食。👍😋😋