2019-01-25
阿女早一排系我Facebook见到我朋友订左个黑糖珍珠雪崩蛋糕,佢扭话想食,正好系我农历生日就订一个4吋既蛋糕庆祝一下。订好左7:30pm 放工后去拎蛋糕,服务员已经将蛋糕用透明既盒再加丝带包装得好实好靓比我拎走,而黑糖珍珠系另外用一个小盒放好,再附上说明书和心意卡吖!店内竟然有一个角落放左一张枱再加一个好精致有花花既背景比客人影相,立刻影返张先!回到家,阿女好开心咁自己将d黑糖珍珠放在蛋糕上面(佢放得唔系正中心添)。再拿走胶片,奶茶酱慢慢流下来!阿女马上试味又影相,唔知以为佢生日添!再切开蛋糕,𥚃面外面都有好多酱流出来,终于明白点解系雪崩蛋糕。第一啖食落去好香好浓既黑糖奶茶味,蛋糕系超软绵绵,吸埋d奶茶酱后,食落好特别,好似系黑糖奶茶味既绵花糖咁,而d珍珠系好弹牙!蛋糕加埋个酱既甜度系刚刚好,唔会太甜。阿女食左一啖就话好好味,佢自己食左半个蛋糕另外半个蛋糕,我同工人姐姐share 左!下次阿女生日可以再订其他款!我家小狗毛毛都系一月生日架!未开个盒就同佢影左张相庆祝,可惜毛毛有得睇无得食!
再拿走胶片,奶茶酱慢慢流下来!
阿女马上试味又影相,唔知以为佢生日添!