2023-08-14
去元朗揾食,见有唔少网友去过呢间,影左好多美食相,今日就去会下佢啦!鱼生刺身食得多,龙虾刺身就真系未试过,所以就叫左个龙虾刺身三食黎试下啦!完只,刺身先上!好吸引呀!刺身切好一粒粒甘,望落去晶凝通透,好新鲜!食落无腥味,好清甜!咬落好爽口,系脆既感觉,好特别!食完刺身,佢会拎走个头同钳返去煮另外两味!龙虾蚬肉浓汁烩饭份量好多,有好多既蚬同饭,够两个人食!采用珍珠米,好味!个汁好浓,好香龙虾味,加左唔少芝士,起丝!好好食!个钳会做茶碗蒸蛋好滑,材料丰富,有杂菌同蟹肉等!个钳又好多肉,无得弹!仲叫左个唐扬小池鱼好特别,味道好好,好适合送酒,倾计炸到脆卜卜,骨软,可成条食,味道有啲似多春鱼,但唔似得多春鱼甘个头苦,呢个池鱼无,好中意食!杂锦炸物拼盘有炸虾、蚝、鸡软骨同薯条!好香脆,尤其是个炸蚝,好大只,又creamy!!点埋个黑松路蛋黄酱,无得输!好味!叫左两杯野饮!好得意呀!有两只熊趴系度,饮饮下融冰佢会跌左落去,好搞笑!抹茶鲜奶抹茶够浓,又有奶既香味红火龙佛手柑酸酸甜甜甘,夏天饮唔错!满足既一餐!
完只,刺身先上!好吸引呀!
食完刺身,佢会拎走个头同钳返去煮另外两味!
龙虾蚬肉浓汁烩饭
份量好多,有好多既蚬同饭,够两个人食!
个钳会做茶碗蒸
蛋好滑,材料丰富,有杂菌同蟹肉等!个钳又好多肉,无得弹!
仲叫左个唐扬小池鱼
好特别,味道好好,好适合送酒,倾计
杂锦炸物拼盘
抹茶鲜奶
抹茶够浓,又有奶既香味
红火龙佛手柑
酸酸甜甜甘,夏天饮唔错!
满足既一餐!