2018-08-17
第三次食呢间炸鸡了,一黎因为好钟意佢个环境,一共有两层,唔会太迫又唔会太嘈,好适合倾计,下层隔离就系吧台。我成日都觉得一堆倒吊既酒杯好靓😍😍木牌既menu都俾到人好有心思既感觉。 二黎就系佢最近出左个期间限定既黄金咸蛋黄炸鸡!!!自从新加坡某只出名既咸蛋鱼皮开始系香港出现,周围都越出越多各种唔同既咸蛋野食,例如蛋黄薯条,呢到都赶紧捉住潮流既尾巴,出番个蛋黄鸡。2个人食,见个2人餐d野都岩食,就拣左个2人餐!($398) 2人餐可以拣蛋黄鸡或者双拼任拣一款其他炸鸡,为左可以食多d唔同既野,梗系双拼啦!芝士控当然另外个款系拣芝士啦!另外薯条都有3款味可以拣,分别系原味/芝士/紫菜,又系毫无疑问地拣芝士啦!最后个样拣左个水冷面,要黎中和下头2样野既热气~ 跟餐饮品都好多选择,我拣左蜜桃汁,朋友就拣左蜂蜜柠檬绿茶。 好!事不宜迟,马上开餐!第一位出场既佳丽系芝士薯条。我好钟意食连皮既薯条,薯仔味重d,面头洒上香浓既芝士粉,热辣辣好正!而且每一条都有痴到芝士粉,唔洗惊食到后面会冇哂芝士味。 之后就到主角:黄金咸黄炸鸡出场啦!蛋黄真系夹咩都好好食!应该系蛋黄已经混合左系炸粉入面一齐炸,所以蛋黄味好
木牌既menu都俾到人好有心思既感觉。
好!事不宜迟,马上开餐!第一位出场既佳丽系芝士薯条。
之后就到主角:黄金咸黄炸鸡出场啦!
蛋黄真系夹咩都好好食!应该系蛋黄已经混合左系炸粉入面一齐炸,所以蛋黄味好足,亦食到一粒粒既蛋黄,热气死都值得,我地甚至后悔冇要全部都系蛋黄…….
食到呢到,其实已经饱,仲有个水冷面,
夏天食同埋配搭炸野食系好好既,冰冰凉凉咁,因为有泡菜所以有少少酸酸地,都好开胃,因为当时其实已经好饱,但朋友都坚持食哂,要俾个👍🏻呀真系!
因为实在太热气啦,忍唔住再每人叫多杯野饮,今次叫左玫瑰花茶同菠萝汁。4杯野饮入面,玫瑰花茶系最有惊喜!推荐大家去食可以试下呢杯!