2022-12-04
周末一家三口👨👩👧入西贡hea,行咗成个圈由码头⛵️行到去市场街尽头,最后老婆决定食一起果酱,先记起以前食过旧铺,即柴犬cafe个位,新铺近返市场街街头。门口有架三轮车🛺好易认,近门口位有果酱架卖自家果酱。1:45pm入座时已坐够8成,好彩仲有最埋边有张4人枱俾我地。睇咗餐牌都多选择,我拣咗all day breakfast, 升呢牛角包🥐,可以拣一只jam,我拣咗蛋黄 🥚 菠萝🍍,All day breakfast有烟肉🥓整到成朵花咁,仲有番茄🍅同茄汁豆,有菇、炒蛋同两款肠,牛角包🥐好松化,最正系自选果酱我拣蛋黄菠萝🍍酱,冇蛋黄味但重菠萝🍍味,仲有新鲜菠萝🍍,够甜。我老婆拣咗carbonara 🍝 同陈皮妹一齐食,因有小朋友,所以温泉♨️蛋另上,个粉好食😋,个汁够creamy,烟肉🥓都ok咖啡☕️另叫latte,好大杯,够滑唔苦,不用落糖,拉花就求其😑整个心算。甜品🍮另叫窝夫🧇,窝夫🧇都好大份,仲有新鲜生果🍎,有苹果、香蕉🍌、奇异果🥝同火龙果,云呢拿雪糕🍦系指定🈯️但好食😋,最正又系自选果酱,今次我拣桂花雪梨🍐,虽然冇桂花味但有雪梨🍐粒,够甜。临走同门口狗 🐶影相 📸