2017-01-27
上个月walk in,好彩老板有时间招呼!今次做足准备,订位!今次一行三人去学嘢!😍试铁观音Green tea latte,奶茶同埋咖啡!惊喜之作,讲得兴起,老板卖大包,送中国茶,蜜兰凤凰单丛!首先蜜糖味,然后花香味,最后回甘。。。三样次序可随佢技术点调都得! 无论奶茶,咖啡,中国茶,Green tea latte,饮完一样即刻饮第二样,味道即刻系第二样,𠮶个感觉真系好得意。。。!打泡嘅茶筅,系我国前人发明💪最佩服嘅系,老板完美地控制住单宁!味道系越饮越正!刚冲好时同摊半小时、一小时、1.5小时之后。。。味道唔同晒,层次完全调转晒!越来越好味!摊冻后完全冇苦涩味!去边度揾?!又一次味觉大考验!真系神乎其技!🙇🏻五体投地!!😍最后,感谢老板非常伟大,将咁多年嚟,不断钻研嘅技术、技巧分享比我哋,为嘅,系唔想失传!用佢毕生绝技去帮助弱势社群,重燃香港人守望相助嘅精神!听君一席话,胜读十年书!感谢
打泡嘅茶筅,系我国前人发明💪
听君一席话,胜读十年书!
感谢