2008-06-29 9 浏览
(3 May 08)我老公系Burger King,最钟意食Burger!!我系佢个BB,最钟意跟住佢四围食!!!一向酷爱日本野尤其系寿司gei我地,因为一周年纪念,所以去试左openrice系贵价寿司之中人气相当高gei见城。见咁多好评就慕名试下究竟佢贵d系咪好味d。虽然个位比较难揾到偏僻,但可能lunch关系,所以book左都要等。第一次黎食,可以叫左大家都叫gei sushi set:茶碗蒸し(系咪叫蒸蛋?)+ 味噌汁(汤)+8件自选不同寿司(系有限地选)+卷物一式6件+甜品/饮品。由于8件寿司都唔同,所以都费事咁详细,写d深刻gei~甘えび:甜虾好味!!!!够甜啊!!!!正!!!!!!うに:上年去日本去鱼市场豁出去食第一次海胆…跟著系香港食过第2次,呢次系第3次,我觉得好好味啊!!!!入口即溶!!玉子:深刻gei系好甜,第一次食玉子寿司有深刻gei感觉。いくら:蟹子好味!!!!爽!鲑:三文鱼其实我一路都唔食,因为试过唔觉得好味所以一直都无再食过,今次试食第2次系因为我老公实在太钟意食同埋信得过呢间野应该都味道ok!值得我试…试后感系唔觉得三文鱼难食,但又未至于令我钟意食咁。到老
(3 May 08)

我老公系Burger King,最钟意食Burger!!
我系佢个BB,最钟意跟住佢四围食!!!

由于8件寿司都唔同,所以都费事咁详细,写d深刻gei~
甘えび:甜虾好味!!!!够甜啊!!!!正!!!!!!
玉子:深刻gei系好甜,第一次食玉子寿司有深刻gei感觉。
いくら:蟹子好味!!!!爽!

到老公喇。

老公至爱No.1——三文鱼寿司:好味! 第一次食入口之后溶得咁快既三文鱼~口感系难以言喻…
其他寿司:接近心跳之作, 鱼够新鲜…鱼之中以肥吞拿鱼腩最深刻. 甜虾我都觉得好正, 好甜!! 仲有特别既黏黏既口感~~唯独唔钟意食海胆! 不过纯粹系个人preference问题!!
鉄火巻: 旧吞拿鱼仲好似多过D饭! 正!!

啊,一向唔食wasabi gei我唔小心食左,发现呢度gei wasabi系香但唔辣,好啊!
仲有不得不提系个红豆雪糕超好味!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真系好好好好好味!!!!!!!!可以大球d就好喇=P
连一向唔好食红豆gei老公都话好食!!!!

老公想再食多一次的指数:3.5/5 (如果价钱唔系咁贵既话4-5分都值既, 特别喜庆节日再来亦无妨)
BB想再食多一次的指数:4/5(主要原因唔系因为觉得好好食所以想再黎,而系因为佢自选寿司gei范围里囊括唔到我钟意食gei寿司,而且规定每人寿司不可以重复,所以拣无可拣gei情况下拣左d唔系太想食gei寿司…咁样食得无咁开心。下次再去会尽情咁自已拣钟意食gei野,想试下特大真系超大gei带子同佢gei天妇罗~值唔值就见人见智,试下的确无妨,唔会成日去啦!有钱就可以常去gei,无咁多钱就食板前啦~)
我地叫ge自选寿司
入口即溶的三文鱼寿司~
多到跌出黎ge海胆~~
正!超好味ge红豆雪糕!!
我地叫ge自选寿司
入口即溶的三文鱼寿司~
多到跌出黎ge海胆~~
正!超好味ge红豆雪糕!!
  • 三文鱼寿司
  • 红豆雪糕