2023-05-30
之前其实食过铜锣湾店,最近知道开咗新店喺鲤鱼门海边,感觉几chill几舒服,于是去咗食晚饭。6点左右到,好好彩仲睇到好靓嘅日落!😍除咗环境,佢哋好多海鲜都系嘢生、飞机货,食过觉得系有别于平时食嘅海鲜,感觉会比较新鲜、天然、肉质都会好d。而且有专人负责蒸,完全可以轻松等食!😍讲返食物:🦐赤虾虾膏好浓香,虾身几弹牙,新鲜!🐟鲍鱼肉质弹牙有咬口,内里腍身,而且清洁得好干净!🦪蚝好juicy、爆汁,唔会太重海水味,食到蚝嘅鲜味!🐴马刀贝结实爽口,冇唛沙,清甜!🔘带子带子肉质好弹牙,裙边爽口,口感丰富!🏅苏格兰圣子一粒沙都冇,又爽又甜,非常出色!🦞龙虾好弹牙、好厚肉、几鲜甜!🪨石头蟹主要食果份淡淡海水味,手脚有肉,身体少肉,几特别。🦀️膏仔蟹呢只系招牌!非常多膏、香浓,肉又多,滑得嚟又结实!🥬蔬菜最后嘅蔬菜都好甜、洗得干净。🥣粥底煮到最后,口感几棉,开始用咗猪骨、芋头、粟米,配合海鲜嘅味道,味道丰富。可加入适量菜圃、葱吊味。菜圃唔会太咸又爽口,几好食!依到仲有多款cocktail选择,好适合喺餐厅外面嘅座位,边饮、边睇日落、边打卡!🥰
讲返食物:
🦐赤虾
虾膏好浓香,虾身几弹牙,新鲜!
🐟鲍鱼
肉质弹牙有咬口,内里腍身,而且清洁得好干净!
🦪蚝
好juicy、爆汁,唔会太重海水味,食到蚝嘅鲜味!
🐴马刀贝
结实爽口,冇唛沙,清甜!
🔘带子
带子肉质好弹牙,裙边爽口,口感丰富!
🏅苏格兰圣子
一粒沙都冇,又爽又甜,非常出色!
🦞龙虾
好弹牙、好厚肉、几鲜甜!
🪨石头蟹
主要食果份淡淡海水味,手脚有肉,身体少肉,几特别。
🦀️膏仔蟹
呢只系招牌!非常多膏、香浓,肉又多,滑得嚟又结实!
🥬蔬菜
最后嘅蔬菜都好甜、洗得干净。