2024-10-11
琴日见到IG show 咗呢间喺湾仔新开嘅餐厅有得锯扒,摆盘又好似好靓咁,今日就嚟咗食lunch试试佢。入到去全场都坐爆晒,安排咗坐2楼。有一个好奇怪嘅现象出现咗,每次一有店员上嚟,全世界都望住佢,好似个个都谂紧拎上嚟嘅餐系咪我嘅。最后我哋明啦,因为我哋叫完嘢食之后等咗半个钟多啲先有饭食,上到嚟啲嘢仲要系冻嘅…叫左3个lunch sets:★̆̈ 美国安格斯牛板腱扒 ($98)叫咗5成熟,牛扒好香有炭烧味,咬落肉味都好香同个烤汁都唔错,但系好韧,有啲失望。★̆̈ 烤美式猪颈肉($78)猪颈肉系叫嘅三样嘢当中最好食,猪颈肉肉质松软,油脂丰富,食落都有肉汁出嚟。★̆̈ 皇牌慢炆杂菜安格斯牛肉粒 ($88)个汁有啲似薯容味,牛肉粒完全煮到冇肉味,如果唔睇menu完全估唔到系咩肉,入面有啲红萝卜仔,完全唔吸引。每个lunch set包左✐ 橄榄油香草中东包✐ 澳洲鸡盐薯条✐ 特式沙律✐ 果汁梳打/梳打水/罐装咖啡(星期1-5先有)中东包食落几香,但好少橄榄油,有啲干;薯条唔脆,沙律睇落唔太新鲜。总括嚟讲,都好失望 🫠
叫左3个lunch sets:
★̆̈ 美国安格斯牛板腱扒 ($98)
皇牌慢炆杂菜安格斯牛肉粒
★̆̈ 烤美式猪颈肉($78)
★̆̈ 皇牌慢炆杂菜安格斯牛肉粒 ($88)
烤美式猪颈肉
每个lunch set包左
✐ 橄榄油香草中东包
✐ 澳洲鸡盐薯条
✐ 特式沙律
✐ 果汁梳打/梳打水/罐装咖啡(星期1-5先有)