好耐之前已经见到唔少人介绍呢间面店,佢最出名就系南乳鸡球面,十个有八个都点佢,中意食炸野嘅我,一早已经Mark低左,但由于甚少去土瓜湾,所以一直都无去试。直至最近有朋友搬左入黎,今次入黎探佢,顺便试埋😏。星期六1点钟黎到,见到门口只有两枱人等紧,见唔多人所以决定等,好快可以入座,但原来真正嘅等待先正式开始….😯落完柯打等左半个钟先有得食。老实讲,佢系续荃湾老板娘米线后,第二间等咁耐嘅面店😅。南乳鸡球捞粗 $38鸡球一共有5大件,每件都系鸡脾肉,肉质嫩滑;炸鸡几乎无炸粉,鸡皮炸到干脆唔油腻;炸鸡本身无南乳味,要点隔离个南乳酱。南乳鸡球汤米线 $38米线弹牙,个汤又唔会太咸,个人觉得汤面比捞面好。当日堂食客唔多,但由于小店除左做堂食外,仲有唔少外卖单,结果炸物全部炸唔切,无论堂食定外卖,炸物都要等半个钟以上。我觉得味道正正常常,胜在价钱经济,但唔值得等半个钟😅。

南乳鸡球捞粗 $38
南乳鸡球捞粗

南乳鸡球汤米线 $38
南乳鸡球汤米线

米线弹牙,个汤又唔会太咸,个人觉得汤面比捞面好。

我觉得味道正正常常,胜在价钱经济,但唔值得等半个钟😅。
2022-01-22