东区嘅朋友都知筲箕湾同西湾河一带有好多餐厅!而今次我就嚟到呢间以厚切猪扒同手打肉饼闻名嘅[ 大观园食坊 ]开餐。呢度坐位唔多,好多时候都要搭枱;粉面就好似车仔面咁任加𩠌,而饭类就似茶餐厅碟头饭款式。✨酸辣上海面+超级猪扒+肉饼+猪润$60呢度嘅上海面整得好弹牙,而酸辣汤系以雪菜腌上酸辣口味配上,好住家味几好味。 猪润系厚切先煎封脆,食落有口感;而厚切猪扒只系$14 大大件啖啖肉;肉饼亦系手打即煎,呢碗车仔面诚意十足。另外叫咗碟✨超级五香猪扒蛋饭 $50猪扒厚度唔洗再多提,但个豉油不得不赞扬下咸甜平均,饭系属干身带啲啲硬,加埋豉油同半熟蛋汁已经非常之好食😋 呢间铺绝对系可以再一战。📍筲箕湾筲箕湾东大街50号金来大厦地下F舖

✨酸辣上海面+超级猪扒+肉饼+猪润$60

另外叫咗碟✨超级五香猪扒蛋饭 $50