嚟到筲箕湾想食好味又有质素嘅日式料理,最好有埋串烧海鲜🤭!我都知我好担心,今日就黎到樱月,朋友极力介绍嘅高质居酒屋,和蔼可亲嘅店主,秉承以世界各地唔同嘅优质食材,有埋靓仔主厨用心烹调,除咗提供精挑酒品可以夹埋美食埋一齐享用,秘研嘅居酒屋美食,除咗卖相靓,仲即叫即整,绝对系港岛区必试日式料理居酒屋!🥟极品海胆虾饺子以海胆以及飞鱼子配搭出充满层次嘅香酥炸腐皮!鲜嫩弹牙嘅口感完美嘅融合。🦪朴叶焗蚝(广岛蚝)以日本朴叶包裹住美味鲜嫩多汁嘅广岛蚝,焗蚝的过程中用上日本清酒,引出阵阵芳香鲜甜味!每一啖都齿颊留香。⭐️用咗蚝汤制成鲜味蚝汁,成为鲜甜汤品,香甜味美,一蚝两食果然与别不同!⭐️樱花虾茄孑田乐烤炉烤烧茄子,配上秘制香浓面豉虾酱,以炒过的樱花虾增加层次,每一啖烟韧之余茄子入口柔滑可口。⭐️甲罗烧自家调味的甲罗烧,新鲜蟹肉拆肉,入口鲜甜爽口,配合香烤小多士,作为中场小食超美味!⭐️鸡肾串烧烧得弹牙爽口,重会放喺粉红岩盐板上面,绝对系必点嘅香口佐酒小食!⭐️远野小町的清酒品尝美食之余当然要配上美酒提升更不一样的层次,远野小町的清酒引领出更丰富的甜香味,带出气泡的感觉,让人更陶醉于舌尖爆发美味的瞬间。

🥟极品海胆虾饺子

🦪朴叶焗蚝(广岛蚝)

⭐️樱花虾茄孑田乐

⭐️甲罗烧