2021-11-26 342 浏览
崩沙腩豉油捞粗$48:面质爽口,呢个面加左佢哋自己特制嘅豉油,味道可口,食唔出有太大阵碱水味,好味👍🏽崩沙腩肥瘦适中有少许根位,唔柴口,一定会再叫呢个😬炆牛腩米粉$38:汤底够晒浓味,加埋多葱,配埋啲米粉食,再加埋辣椒油,啱晒啲重口味人士👍🏽👍🏽👍🏽炆牛腩同清汤腩相比,清汤腩会好食啲,不过如果就咁叫清汤腩米加腩汁,个汤冇咁浓,所以如果配米粉食,我一定会叫炆牛腩米😌鲜油奶多$16呢个名物,喜好甜品嘅你一定要嗌😆😆两块厚厚嘅多士夹住中间一大片嘅牛油,再加埋炼奶绝对系脂肪嘅来源😏咬一啖你就会知道咩系冰火两重天😂😂啱啱烘热嘅多士,再加埋冻嘅牛油😍😍堂食嘅话,真系唔可以唔叫🤣外卖嘅话就唔好叫啦,牛油会溶哂,加埋块包会变到柴皮同埋唔热👋🏽👋🏽👋🏽👋🏽Cp 值及够饱: 女仕嘅话一碗就够,男士嘅话要碗半先够,相比起其他粉面档,佢系贵啲嘅,但有质素嘅保证,不过食完会口渴,食完之后要饮返多啲水啦😝翻啅:筲箕湾有其余两间出名嘅港式粉面,但我次次去,九成都会食安利大排档,最啱自己口味🙂
崩沙腩豉油捞粗$48:

炆牛腩米粉$38: