2013-04-06
今(6-4-2013 Sat)朝同男友起身后,佢要返深水埗攞返o野,咁就同佢顺便拎o野过去兼食早餐啦.搅掂晒后沿路我o地都过唔到马路,到差馆至过到钦州街,过完就即求祈闪入横街揾o野食,第一间就系见到呢间,我问男友食过呢间未?佢答夜晚食过,普通啦.既然有缘见到呢间,不如试吓啦,入到去o岩o岩有卡位,男友同我都要$24.00o既西式早餐,男友要鱼柳肠仔配牛油方包,加$2.00要冻华田,我要牛扒炒蛋配牛油方包,加$2.00要冻好立克.一阵后,两杯饮品到o黎,我杯冻好立克味道适中,OK.之后系男友o既早餐,肠仔明显系炸,鱼柳唔算细件亦唔鯹,外层都炸得脆口,千岛酱酸度唔多够,不过胜在够多.等o左都几耐吓,我o既牛扒炒蛋配牛油方包至到o黎,薄牛扒唔大件,肉质唔o鞋,不过牛肉味道欠奉,而全熟炒蛋竟然都唔o鞋,算有啲惊喜.至于牛油方包,可能件方包放o系粉蛋面,搅到有少少湿,牛油涂得唔多,不过都算够.环境:坐得几舒服.服务:唔知系咪人手唔够,我o地坐低几耐吓都冇人执o野同抺枱.卫生:我嗅到疑似尿味,而且都有蚊滋飞o黎飞去.
一阵后,两杯饮品到o黎, 我杯冻好立克味道适中,OK.
之后系男友o既早餐, 肠仔明显系炸,鱼柳唔算细件亦唔鯹,外层都炸得脆口,千岛酱酸度唔多够,不过胜在够多.
等o左都几耐吓,我o既牛扒炒蛋配牛油方包至到o黎, 薄牛扒唔大件,肉质唔o鞋,不过牛肉味道欠奉,而全熟炒蛋竟然都唔o鞋,算有啲惊喜.
至于牛油方包,可能件方包放o系粉蛋面,搅到有少少湿,牛油涂得唔多,不过都算够. 环境:
坐得几舒服.
服务:
唔知系咪人手唔够,我o地坐低几耐吓都冇人执o野同抺枱.
卫生:
我嗅到疑似尿味,而且都有蚊滋飞o黎飞去.
题外话/补充资料:
行到o黎睇睇入面环境,卡位o既布同藤凳都用上花哩花碌o既布包住,好有越南风味,我o地坐低后,睇见舖面橱窗贴有著越南服装o既女性磨砂剪影,睇o黎呢间舖o既前身系一间越南菜馆.