2022-11-04 343 浏览
又黎食左元朗,近期爱上左食潮式粉面,今日放饭下下行见到呢间潮兴门口几靓仔又入去试下啦。店内环境好细 得6-7枱左右,睇下餐牌除左粉面仲有d午市饭餐都几平,但睇过d食评话饭一般所以稳阵食返粉面好d,本身落单叫牛沙瓜试但师父话今日无,因唔系好多地方有想试下,可惜。五香牛杂河无得食沙瓜就求其食返牛杂河啦,份量都几足,有牛膀1块,草肚4块,牛肠3件,牛肺2块,牛膀食落无过特别鞋口,我平时唔太钟意食都觉得ok,草肚腍得黎有d咬口,牛肠都够腍无怪味,牛肺好厚切,不过食落好似咸左d,河粉质地几好唔会易断易碎,腩汁汤底值得赞,浓味得黎唔会饮到好口渴,睇黎无点落味精㖞。原汁牛腩河同事拣呢份,牛腩睇落都好靓带少少肥,同事就话咸左少少㖞。豆浆原价10蚊,跟餐就5蚊,算几抵饮几大杯,个人觉得偏甜少少但都可接受。整体黎讲今日食既野质素都不错,可惜无得试牛沙瓜,下次有机会再黎睇下有无先。

原汁牛腩河
同事拣呢份,牛腩睇落都好靓带少少肥,同事就话咸左少少㖞。

豆浆

豆浆