2024-01-19 772 浏览
朋友啊,今次来到咗UCC嘅门口,心谂,系时候试吓佢哋嘅家常味道!👍起头嘅,点咗香煎牛肩肉眼扒定食,跟住发现个牛扒唔薄不啦叭,口感得嚟嫩滑,煎得啱啱好,层次分明咁㖞。 系度块蒜蓉包简直系蒜香四溢,啖啖都系真材实料嘅享受。成个定食尾声以一杯淡雅嘅日式咖啡作结,真系一啖尝得到咖啡嘅纯粹,夹埋个cream,正到爆炸!☕搞掂咗午餐,茶点时间喺UCC想点都得。吞拿鱼碎蛋沙律窝夫就嚟袭啦!窝夫香酥啲吞拿鱼蛋沙律球好有心思,软硬啱啱好,一眼望落去真系以为系雪糕!😆至于个Tiramisu法式多士,虽然名字有啲误导,不过多士一啲都唔输场,得个雪糕球同Oreo都算系加分项目。来到晚餐,UCC嘅白汁鲜虾带子意粉真系叫我眼前一亮,意粉爽滑得黎又带劲,每啖都充满惊喜。同埋个烟三文鱼薄饼啊,鱼肉鲜美、薄饼脆口,食落根本停唔到口。呢次食旅,证明咗UCC唔止得咖啡,食物嘅质素都系上乘。下次去买嘢,或者谂下横过去UCC,叹返个定食或者Tea Set,系日常生活中嘅一大乐事。🍝🍕