2022-06-04 77 浏览
九龙湾工商区呢边其实几多茶餐厅,但好多都系工厦入面感觉几颓…近日发现开左间新野叫七月,门口企理入面光猛,感觉唔错㖞。价位同附近餐厅差唔多,午餐选择都几多,炒粉面饭、港式、中式、西式、台式、日式等大包围,总有一款啱口味,哈哈。叫左个扬州炒饭,大碟又足料,金黄色好吸引,炒到啲饭粒粒分明,仲唔油腻添,好香好好食!另外仲叫左个漏奶华,个名好搞笑,哈哈,见隔离枱食好正咁,即叫唔使谂。以为系西多士加阿华田粉?无咁简单呀,一切开啲奶就涌出嚟,真系漏奶啦~多士软绵外层炸得香脆,洒上大量阿华田粉,块多士仲夹咗牛油同埋花生酱,捞埋啲奶一齐食真系又香又甜,邪恶到爆分。餐饮要咗杯冻柠茶走甜,茶底几香柠檬冇苦,合格啦。个西多制作需时,碟饭食到一半个西多就嚟咗喇,见佢热辣辣唔好嘥,梗系食咗个西多先啦,食完都饱咗,碟饭食唔晒唯有打包啦~满足满足!

餐饮要咗杯冻柠茶走甜,茶底几香柠檬冇苦,合格啦。