琴日系阿妹嘅生日,佢系川菜又系TONICK嘅粉丝!于是带左佢去麻辣风云川菜馆本来打算带佢去旺角分店打卡皆因有一个传统中国特色嘅凉亭但今天去不了旺角我哋转了去铜锣湾分店食装修一样都很美很有中国风,经过一间客房内里摆满了中国气氛的陶瓷摆设,我哋很喜欢去这些有特色嘅地方吃饭,阿妹第一样点嘅当然系酸菜鱼,佢上枱嘅时候非常震撼,份量比我哋想像中大很多两条女点食得晒??!D鱼非常嫩滑又无骨除此之外我哋眼见其他枱的客人都点了一个非常有趣嘅菜式诸葛亮炼奶炸馒头佢出场嘅时候非常搞笑!盛载既木船非常太份几乎占据了一半的桌子哈哈!我哋亦点咗一个酥炸椒盐鱿鱼丝,炸到脆卜卜卖相也非常精致值得打卡整体来说我哋都很满意食物及环境~坐得亦非常舒适 ~适合同朋友聚餐HAPPY !!