2016-03-09 219 浏览
同几个朋友一齐行旺角,行到咁上下当然要揾地方坐,兜左几个圈,见到有间cafe shop,室外同室内既设计都几特别,再睇睇个餐牌,大家都觉得唔错就入座喇~coffee jobs岩岩好开系街角,睇落去有几分文青感觉,内在环境以原木色为主,而且周围都充满独特既装饰品 最吸引既系,佢地墙身利用左餐具、面粉棍等等拼成一啲几何图形,睇落去好简单,但拼埋一齐又有几分特别,会令人想仔细望清楚 餐牌既菜式都几广泛,由可谓面面区全,由小食到all day breakfast,都总会有款岩食呢~我地几个都嗌左大家中意食既野^3^ 罗宋汤,跟餐的,不过比我地想像中大碗好多,岩岩出炉较热,材料丰富得黎几香浓,酸中带微辣,三人分一碗都一定足够。 黑椒蜜糖鸡翼,一定要大赞既鸡翼!外层皮脆肉嫩,香口好味,黄金色既外层布满香浓既黑椒再加上甜甜既蜜糖,食过一只用更想食多几只既感觉!而且价钱都几抵食,值得一食~ 洋葱烟肉蕃茄辣酱意大利粉,卖相一般,材料几丰富,而且食落蕃茄味几浓郁,带少少微辣,烟肉唔会话太干身,但如果配海鲜既话应该会更加出色。 Gentleman's Breakfast - Jumbo,佢地有分男士同女士,
同几个朋友一齐行旺角,行到咁上下当然要揾地方坐,

再睇睇个餐牌,大家都觉得唔错就入座喇~

内在环境以原木色为主,而且周围都充满独特既装饰品

睇落去好简单,但拼埋一齐又有几分特别,会令人想仔细望清楚

都总会有款岩食呢~我地几个都嗌左大家中意食既野^3^

罗宋汤
罗宋汤,跟餐的,不过比我地想像中大碗好多,岩岩出炉较热,

材料丰富得黎几香浓,酸中带微辣,三人分一碗都一定足够。

黑椒蜜糖鸡翼
黑椒蜜糖鸡翼,一定要大赞既鸡翼!外层皮脆肉嫩,香口好味,

而且价钱都几抵食,值得一食~

洋葱烟肉蕃茄辣酱意大利粉

Gentleman's Breakfast - Jumbo
Gentleman's Breakfast - Jumbo,佢地有分男士同女士,但因为我地好大食,

所以嗌左个重量版既all day breakfast,黎到见到两条司华力肠的确有够重量级,

肉类多数用煎同炸,望落油腻但食落还可以,特别既系佢地用左太阳蛋同牛角包,

牛角包香软,沾上蛋汁都系唔错既配搭~
香辣车打汉堡
香辣车打汉堡,最后黎到汉堡大家已经有7成饱,望到都已经饱q_q

份量极之大份,中间既馅料以厚厚既芝士包围住,再有粗薯条做配菜。

香辣车打汉堡
中间馅料除左牛肉外,仲有沙律酱伴菜,面层有洋葱、青椒等等,

不过最上层既包太过厚同大,而且较难一齐进食,同时大家都饱,

所以最后冇食到果块包:s

香辣车打汉堡
不过味道就唔太出色,芝士虽香又多,但牛肉既味道唔出,而且好厚韧,

中间既沙律菜亦都唔太夹,而且一啲辣味都冇,感觉一般。

Banana Mocha
Banana Mocha,较少见既香蕉Mocha,口感杰杰地既同时会有香蕉蓉,

而且香蕉既味道同Mocha好夹,香浓又多甜,我好中意呢~

整体黎讲,环境风格充满文青特色,服务态度亦唔错,食物方面鸡翼同allday都系抵食又好味既选择,唯汉堡较为失色,而饮品款式多而有特色,味道都几有水准,价钱中上,系旺角转角之中既特色cafe,值得一去!
罗宋汤
黑椒蜜糖鸡翼