2015-05-02 4358 浏览
是日, 一班外国朋友想揾番间平价米之莲食府, 最后有人提议黎呢到, 大家都心大心细~ 不过都接受挑战试下自己嗜辣程度。小妹嗜四川既麻, 不过个胃唔太食得辣...所以都有dd保留 系叫𩠌时都特意叫左一碟唔辣既菜 其实黎到呢间餐厅 都几想即时走, why?? 我地订左4位, 上到去佢叫我地搭12人圆枱, 咁我订黎做咩? 佢见我地唔肯. 就叫我地落番去等...等既半个hr, 有客走但 冇人黎过我地... =_= 而且呢到简直唔系香港, 好嘈吵既内地餐馆咁~ 咁湖南菜, 当然好多捧场客系讲国语啦~但朋友都真系想试...我地再行上去博下, 佢又系要我地搭6人枱, 但系有将4人系free, 我问可唔可以坐个张, 佢话留左比人, 我够有打黎book位啦! 点解我唔可以要? 外国朋友话算..我地就开始点𩠌~佢出名既鱼头卖哂, 我地叫左拎一款鱼~ (sorry 唔记得名, 可以睇图)呢个鱼有2条小鱼,鱼皮几香, 鱼肉好滑但当然非常既辣, 因为佢油多, 食好耐佢都仲热。 一边食一边出汗!再黎就系我好想试既- 冰镇酸辣厥根粉唔好比佢黑蚊蚊既样误导, 真系好辣 哈哈哈! 但系呢d粉好口感好好, 好爽~ 虽然辣

冰镇酸辣厥根粉
再黎就系我好想试既- 冰镇酸辣厥根粉
唔好比佢黑蚊蚊既样误导, 真系好辣 哈哈哈! 但系呢d粉好口感好好, 好爽~ 虽然辣到咳, 但系我又好想再食
再黎, 就系一碟完全唔辣既清菜, 黎舒缓一下我地既味蕾。 每食完一种辣既𩠌, 我都食呢碟清菜黎比我休息一下~ 真系舒服好多! 当然, 要成日饮水~
再黎, 就系窝窝头, 呢碟打好搅笑, 我食其他野话好辣, 朋友都一致话冇野,但到呢味𩠌~ 佢地个个都话好辣, 而我系可接受程度。 不过我唔太欣赏呢味𩠌~中间d 菜味道同口感都好怪~~
题外话/补充资料: 如果只讲食物, 我可能比ok, 但一间餐厅系食物, 环境+服务, 呢到既服务好差, 态度又唔好, 好似内地d酒楼咁~~我唯有比喊~
冰镇酸辣厥根粉