1K
今次朋友为我准备了一间米之莲餐厅共进晚饭,心情都好兴奋,因饮饮食食我最喜欢!虽然系印度餐厅,但食物选择都有猪牛羊鸡,同海鲜,而价钱亦不算昂贵,大众化价钱!今晚我就叫了晚市套餐,超抵食,个餐包汤丶烤饱丶主菜同埋饮品,另加$20重可以升级芒果特饮餐汤而新鲜即制烤饱可选择不同口味,我就选择了黑松露口味嘅烤饼,香味十足!烤饼香脆!主菜就点了龙虾番茄意大利饭$168厨师细心将龙虾嘅虾钳拆壳,大大只虾钳肉放在意大利饭上,碟旁放了半边芝士焗龙虾!用这个价钱有咁样的质素,已经感觉赚了,入口时更发觉,浓郁嘅番茄汁配带少少硬嘅意大利饭,好有口感!龙虾肉又好弹牙鲜味!另一个主菜天多罗烧鱼配大头虾番茄酱$178碟上卖相就好似一个美丽图案,三只大头虾伴在碟旁,中央放上天多罗烧鱼,鱼肉用了好多香料腌制,味道不错,虾肉弹牙!认不住再加多个烧猪肋骨$128上枱时发现不单纯烧猪肋骨,重配上烧菠萝,有肉又有菜,真的超值!肉质松软,入口前骨与肉已经自动分开!而肉质仍保持湿润软熟;菠萝鲜甜,正!饮品芒果特饮,用新鲜芒果做嘅沙冰,不是太甜,一解闷热嘅天气!不是出了名就一定贵!价钱同味道性价比高!绝对推介!
餐汤
主菜就点了
龙虾番茄意大利饭$168
龙虾肉又好弹牙鲜味!
另一个主菜
天多罗烧鱼配大头虾番茄酱$178
认不住再加多个
烧猪肋骨$128
不是出了名就一定贵!价钱同味道性价比高!绝对推介!