2021-07-12
💡米线关注组遗漏左嘅隐世米线小编系一个米线控,经常去唔同地方食米线。今次系由住长沙湾嘅朋友推介街坊至爱米线😋🍽 猪大肠腩肉酸辣浓汤小锅米线由于第一次食,所以小编order左微辣酸辣浓汤试下先。识食就一定先试汤底先,饮完第一啖,真系不禁「哗」左一声,因为汤既味道同平时出面食开嘅酸辣米线好唔同,肉味浓郁,仲有阵奶香味,又唔会太酸,非常特别。最重要系食完唔觉口干,唔系味精汤底!猪大肠份量有好多,有咬口得黎,唔会过份韧,而且好入味。最主要系一啲都唔肥,原来系姐姐好细心将每一旧入面多余既脂肪整走,所以怕肥既人都可以食番几旧。而腩肉份量都好多,虽然细细旧,但都厚身,容易入口,但小编认为如果腩肉瘦小小会更好。🍽 鸡丝麻辣浓汤小锅米线麻辣汤好浓郁,有肉味,感觉似拉面汤底嘅感觉。虽然order左微辣,但麻味都够,食完嘴唇都有小小痺🤣米线偏腍身,完全系小编杯茶!鸡肉鲜嫩又滑,有大阵酒味,相信店舖用左好多心机腌肉!😋😚🍽冻柠茶 & 冻奶茶柠茶表现正常!反而奶茶有惊喜🤩 奶同茶配搭得啱啱好!整体性价比都几高!推介俾大家😋😋ps/提提大家,小店下午四点至六点系落场时间,要食既朋友仔就要留意啦!味道:⭐⭐⭐⭐️⭐️服
💡米线关注组遗漏左嘅隐世米线
🍽 猪大肠腩肉酸辣浓汤小锅米线
🍽 鸡丝麻辣浓汤小锅米线
🍽冻柠茶 & 冻奶茶
柠茶表现正常!反而奶茶有惊喜🤩 奶同茶配搭得啱啱好!
整体性价比都几高!推介俾大家😋😋
味道:⭐⭐⭐⭐️⭐️