2023-01-13
【乱系餐牌点一样都唔会令你失望嘅泰菜🇹🇭】佢系连续六年得到米芝莲🏅上次介绍过上环店,今次介绍湾仔店🤩2间食嘅嘢系唔同㗎!湾仔店系主打浓汤同和牛船面😋装修泰FEEL GET🇹🇭想讲虽然泰菜唻讲少贵,但真心物超所值!全部都高质🥰强烈推荐大家去食🤪.🍴招牌和牛泰式浓汤河汤底偏浓味,香料味好足,同平时食到嘅好唔同,充满肉味,完全唔油腻,好食😍偏辣🌶️ 河粉唔系我哋平时食嘅河粉,弹牙烟靭,仲好挂汁,我中意食呢款粉多啲!配料有和牛、牛肉丸、牛腩、炸猪皮、生菜🐮牛肉丸弹牙,好有口感🤩澳洲和牛半生熟,啱啱好👍🏼牛腩淋得唻几有牛味😆推介‼️.🍴泰式炒阔河粉河粉好烟靭,有镬气!入面有蛋碎、粟米条,本身都够晒味😆加埋辣椒浆劲MATCH🌶️ 鸡肉嫩滑🐔推介‼️.🍴炸猪颈肉配烤蕃茄辣酱猪颈肉炸得啱啱好,佢仲要系一旧旧唔系一片片,啖啖肉😛加埋蕃茄辣酱SO JENG🥫.🍴泰式街头椰子雪糕椰子雪糕好大份,仲要系椰壳装著超吸睛🥥椰子味有2球,好香,都几清甜😍平时唔中意食椰子嘅我都几中意食呢个雪糕🍨佢入面仲有椰子肉、脆花生,夹埋粟米意外地好食🌽推介❗️.🍴泰北肉碎生菜包 (鸭)佢同平时食开嘅少少唔同,唔太辣偏酸🥬佢啲菜好甜😋肉碎偏
🍴招牌和牛泰式浓汤河
🍴泰式炒阔河粉
🍴炸猪颈肉配烤蕃茄辣酱
🍴泰式街头椰子雪糕
🍴泰北肉碎生菜包 (鸭)
佢同平时食开嘅少少唔同,唔太辣偏酸🥬佢啲菜好甜😋肉碎偏大粒,惹味,好似系鸭唻😬 相对普通😝
⏰预LUNCH, DINNER 时间真系点都要排队
💡份量都大份,特别系雪糕唔系HEA你
💡有加一服务费💲
💎推介指数: 💎💎💎💎💎
💡性价比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(样样都好好食!)
招牌和牛泰式浓汤河
泰式炒阔河粉
炸猪颈肉配烤蕃茄辣酱
泰式街头椰子雪糕
泰北肉碎生菜包 (鸭)