2024-05-30 3734 浏览
之前见Restaurant Week有间多年米芝莲一星全牛宴,秒速Book台🤣我地拣左要Medium Rare,出到黎每一道都几稳阵,但差咁啲好Wow既元素🫢不吐不快既系,碟底搞到张垫劲多水气,侍应收野唔抹之余,仲要摆下一轮餐具落摊水度,难怪咁多人话服务有待加强🥲▪️ Hong Kong Restaurant Week Spring 2024 Winners' Edition Elite Signature Dinner💲1180 Per Person1️⃣ Complimentary Glass of Bubbles先来一杯Prosecco🥂面包松软轻盈,单配橄榄油🥖2️⃣ 🌟Scallop Ceviche带子嫩滑鲜甜,配上柚子醋同埋微辣酱,感觉几开胃🌶️3️⃣ 🌟Wagyu Tataki, Yuzu Ponzu Sauce牛肉他他片口感柔嫩,同样配上柚子醋,但酸度高一点4️⃣ Kobe Ravioli in Consomme迷你云吞个皮略硬,个馅系牛肉蓉,倒入既高汤暖身清澈顺口,仲有少少菇菌味,饮完个人几舒服🫣5️⃣ 🌟American Prime "Black Angus" French Bavette

先来一杯Prosecco🥂面包松软轻盈,单配橄榄油🥖

2️⃣ 🌟Scallop Ceviche

Scallop Ceviche

带子嫩滑鲜甜,配上柚子醋同埋微辣酱,感觉几开胃🌶️

牛肉他他片口感柔嫩,同样配上柚子醋,但酸度高一点

4️⃣ Kobe Ravioli in Consomme
Kobe Ravioli in Consomme

系比较瘦既部位,带点嚼劲,肉味香浓,可惜朋友话佢𠮶旧会有啲韧,薯蓉口感幼滑🥔

6️⃣ 🌟Miyazaki Striploin

Miyazaki Striploin

呢旧油脂丰盛,近乎入口即溶,配上唔会辛辣到攻鼻既Wasabi,又无咩违和感,仲可以降低油腻感,底下就垫左旧干身少少既香菇🍄

7️⃣ Tiramisu

Tiramisu

以拆件形式呈现,Mascarpone Cheese上面有浸咗咖啡嘅蛋糕粒、朱古力曲奇、脆豆,感觉新奇但唔够满足🍫

Petit Four

最尾既Petit Four系云呢拿泡芙,外皮铺满糖霜都几脆口,里面系冰冻幼滑既吉士😛

🔎 整体评分(8/10)
Scallop Ceviche
Kobe Ravioli in Consomme