2023-05-09 415 浏览
餐厅:鱼事者地点:炮台山宏安道菜式:米芝莲指南推介特色鱼面(即系用鱼造既面)餐牌:有我要自由点(其实就好似车仔面,基本价钱加𩠌逐样加钱,可以选汤底面底,𩠌有劲多款选择),多款汤面,特色鱼面捞,小食,饮品。跟餐加$9有饮品,可以再加钱升级饮品。清水自助。价钱都唔贵,仲唔收加一。自己scan QR code 落单。Fishotto鱼米粒粒•扮意大利饭 $88Fishotto鱼米粒粒•扮意大利饭系晚市限定,绝对系意大利饭既卖相,面头铺上一层飞鱼籽,加上葱花,同洒上香草。意大利饭其实系将鱼面切粒,然后加上忌廉汁煮,食落鱼味浓而入口弹牙,口感唔错,味道都调得好。系好有创意既菜式。原来餐厅刚刚得到米芝莲指南推介,当中有4款菜式获得米芝莲推介,而呢款就系其中一款。Double扒咖哩汁鱼面捞 $83呢款Double扒咖哩汁鱼面捞都系晚市限定。Double扒即系鸡扒同猪扒,两块都大大块,整得外皮脆口,肉质嫩口。鸡扒加左甜甜地既烧汁,猪扒就较干身,整体好多肉食。咖哩汁鱼面捞系黄色,鱼麺本身弹弹地牙,好似食紧鱼蛋条,好有口感。鱼面加上好香既咖哩味,少少辣,面头洒上香草。伴有番茄紫洋葱莎莎同青瓜丝,捞埋鱼面更
餐厅:鱼事者
地点:炮台山宏安道
菜式:米芝莲指南推介特色鱼面(即系用鱼造既面)

Fishotto鱼米粒粒•扮意大利饭 $88

Double扒咖哩汁鱼面捞 $83
Double扒咖哩汁鱼面捞

呢款Double扒咖哩汁鱼面捞都系晚市限定。Double扒即系鸡扒同猪扒,两块都大大块,整得外皮脆口,肉质嫩口。鸡扒加左甜甜地既烧汁,猪扒就较干身,整体好多肉食。咖哩汁鱼面捞系黄色,鱼麺本身弹弹地牙,好似食紧鱼蛋条,好有口感。鱼面加上好香既咖哩味,少少辣,面头洒上香草。伴有番茄紫洋葱莎莎同青瓜丝,捞埋鱼面更好食。

川式麻辣鸭丝鱼面捞 $65
川式麻辣鸭丝鱼面捞

川式麻辣鸭丝鱼面捞就用长碟上,中间系好多鸭丝,洒上白芝麻粒,食落嫩口。
川式麻辣鸭丝鱼面捞

伴有少量红色灯笼椒丝,京葱丝同青瓜丝,感觉有少少似北京烤鸭既伴碟。鱼面当然系麻辣味,都算几辣,不过好惹味,上面加有花生碎同香草加添口感。个人觉得呢个配搭都几特别,值得攞米芝连推介。

炸鱼无薯条松露酱 $28
炸鱼无薯条松露酱

炸鱼无薯条都系获得米芝莲推介。薯条份量好多,看似薯条,其实系炸鱼条,外脆内弹牙,味道质感都好特别,好有创意。呢个价钱包一兜酱,我地拣左黑松露酱。可以加钱加个酱,因为个松露酱太好味,好香黑松露味,实在唔够𩠌薯条食。

鱼汤翡翠苗 $18
鱼汤翡翠苗

鱼汤翡翠苗新鲜健康,上面加有少量咸菜调味。个鱼汤好清。

总括而言,呢度既菜式果然特别又出色,有创意而好味道,有米芝莲推介价钱都唔算贵。
2023-05-09