📍元朗𝚈𝚞𝚎𝚗 𝙻𝚘𝚗𝚐❝米芝莲推介刈包小店‼️🔥爆浆抹茶压饼🍵排队近2小时😳全都系店主有心思之作❞男友平日12pm未开门就黎排队 前面都有10几个人! 最黎我地1:30pm先落完单 2pm拎到野食! 足足等左2个钟!😳之前睇过店主系MM既专题访问 好欣赏佢咁有个性同对食物既要求🤣呢度既刈包系店主每日亲手搓面团再蒸而成 所有野都一脚踢真系好佩服🙏🏻小店人手有限 但对食材仍然有执着 所以都明白点解要等咁耐🥺❤️🐷传统刈包加柚子酱 $42 (4.5/5)先讲刈包 口感软熟带面粉甜香😛五花肉系切块 肥肉瘦肉比例好 唔会成口肥膏咁油腻 男友平时唔食肥肉都觉得好食!!😋加上酸菜 柚子酱 同花生碎 酸酸甜甜🥰仲有大量莞茜🌿🐔菠萝炸鸡刈包 $46 (4.5/5)热辣辣!🔥 炸鸡香脆 肉质滑而多汁 好满意!❤️仲有烧菠萝🍍同辣酱 酸酸辣辣🌶配羽衣甘蓝~ 呢个食落好似炸鸡汉堡🤣🍵小山园抹茶压饼 $35 (4/5)第一次食压饼(我唔系专家啦~)饼皮干身微烟韧 中间系海量抹茶creamcheese🥰浓抹茶味得黎都好重creamcheese既酸味👀建议share因为比较腻😬🍡炸白玉 $24 (4/5)男友指明想食😛
📍元朗𝚈𝚞𝚎𝚗 𝙻𝚘𝚗𝚐
❝米芝莲推介刈包小店‼️🔥爆浆抹茶压饼🍵
排队近2小时😳全都系店主有心思之作❞

传统刈包加柚子酱

🐷传统刈包加柚子酱 $42 (4.5/5)

🐔菠萝炸鸡刈包 $46 (4.5/5)

抹茶压饼

🍵小山园抹茶压饼 $35 (4/5)

炸白玉
🍡炸白玉 $24 (4/5)
男友指明想食😛花生芝麻各一串 好似脆版既糖不甩! 外皮脆脆甜甜!☺️白玉软糯烟韧😚我同男友都中意花生味多d!🥜

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍俩口小吃
元朗凤攸北街5-7号顺丰大厦地下18号舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_元朗

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_台湾菜
传统刈包加柚子酱